Young Talent Recruitment Day

2015

Er heeft weer een geslaagde Young Talent Recruitment Day plaatsgevonden.

Een dag waarop zes van de meer dan zestig aangemelde Young Talents hebben laten zien wat ze in huis hebben. De dag stond in het teken van een kennismaking met de opdrachtgever en het maken van assessments en cases.

Aan het einde van de dag zijn er drie ambitieuze Young Talents geselecteerd die een mooie carrière in projectbeheersing tegemoet gaan bij de opdrachtgevers.

Ben je zelf ook benieuwd naar het Young Talent Program van Essentium? Klik dan hier!

Young Talent Recruitment Day

Kennissessie SCB

2015

Nieuwe inzichten en ideeën zijn opgedaan tijdens de kennisessie “Systeemgerichte Contractbeheersing in Infrastructurele en Civiele projecten”. 

Externe spreker Erick Ohldevendt gaf zijn visie op Systeemgerichte Contractbeheersing. Opdrachtgevers passen steeds vaker geïntegreerde contractvormen (veelal gebaseerd op de UAV-gc 2005) toe. Hierdoor veranderen de rol en bijpassende verantwoordelijkheden van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer.

Risico’s worden zoveel mogelijk belegd bij de partij die deze het beste kan managen en dragen. Het gevolg is dat de afstand tussen opdrachtgever en opdrachtnemer tijdens de voorbereiding- en realisatiefase vergroot (“hands-off”).

Systeemgerichte Contractbeheersing helpt deze afstand te overbruggen en is een methodiek van contractbeheersing waarmee je als opdrachtgever beter zicht krijgt op de contractbeheersing en kwaliteitsborging van de opdrachtnemer.

Het was een inspirerende avond waarop kennisdeling centraal stond. Naderhand was er tijdens de netwerkborrel de mogelijkheid om nieuwe contacten op te doen.

Kennissessie SCB

PMO-4-DTC

Elk kwartaal

Elk kwartaal vindt er een "PMO for Dutch Tech Companies" bijeenkomst plaats. Deze bijeenkomsten staan in het teken van onderlinge kennisdeling tussen 10 organisaties uit de maakindustrie in Nederland.

Op basis van best-practices en benchmarks binnen de industrie, wordt er gekeken hoe projectbeheersing binnen de verschillende organisaties kan worden geoptimaliseerd.

Deze bijeenkomsten zijn een verrijking voor het vak projectbeheersing en Essentium is hier als organisator trots op!

PMO 4 DTC