Onze diensten

PMO

PMO is een term dat zich niet makkelijk laat uitleggen. Nog lastiger, is dat het begrip verschillende betekenissen kent. Het is zelfs zo, dat de 'o' in PMO verschillende woorden kan betekenen. Waar zijn wij dan exact in gespecialiseerd? Het is de kennis, kwaliteit en de volledige integrale benadering van PMO dat Essentium uniek maakt. 

PMO = Project management office 
De term PMO staat voor 'project management office'. PMO is hier een aparte afdeling binnen projectmanagement. Door de standaardisatie en het structureren van processen wordt de efficiëncy verbetert van de projectorganisatie. Projectdocumentatie, documentbeheer en projectplanning valt onder de verantwoordelijkheden van het PMO. Het PMO houdt in de gaten of alle voorschriften en procedures worden nageleefd. Het ondersteunt het management en zorgt ervoor dat het project in goede banen wordt geleid.

PMO = Project management officer 
Een PMO officer is de professional die werkzaam is in het project. Een PMO'er kan iemand zijn die vooral de administratieve kant regelt met een planmatige aard, zoals het opstellen van de projectplanningen en vergaderingen. Daarentegen kan de PMO'er ook gespecialiseerd zijn in subsidies of bouwtechnische aspecten met een meer controlerende aard. 

PMO = Project management ondersteuning
Het woord 'PMO' kan ook staan voor ondersteuning voor het projectmanagement. Het PMO voert dan voornamelijk ondersteunende services uit zoals secretariële en administratieve werkzaamheden. Het grote voordeel van deze ondersteunende rollen is dat deze professionals inhoudelijke vakkennis hebben. Niet alleen over de branche waar zij werkzaam zijn, maar met name over projectmatig werken. De projectmethodieken en projectmanagement zijn bekend bij de professional.

Onze PMO diensten
Het is lastig om de juiste mensen te vinden voor bepaalde rollen, branches of ondersteunende functies. Wij zijn specialist. Onze professionals hebben kennis, passie voor het vak en een hoge kwaliteit. Onze diensten bestaan enerzijds uit recruitment diensten en anderzijds uit projectbeheersing diensten. Wij zoeken talent voor jouw bedrijf, maar weten ook jou als professional in te zetten voor de perfecte functie. Wij brengen het ideale carrierepad van de kandidaat en de vraag van de klant bij elkaar. 

Ben jij het PMO talent waar wij naar op zoek zijn of ben jij als bedrijf op zoek naar een PMO'er?
Bekijk dan meteen alle PMO vacatures of bel ons direct op 010-2019008.

Wil je meer informatie over onze diensten?

Bel direct +31 (0)10 201 90 08 of neem contact op met één van onze vertical specialisten.