Blogs

Tips om het beste uit je carrière te halen

Blog carriere afbeelding.png


De aftrap voor het nieuwe jaar is genomen. 2017 kan van start gaan! Hoe kijk jij terug op het voorgaande jaar? Zijn er dingen die jij wilt verbeteren op professioneel gebied? Veel mensen beginnen het nieuwe jaar enthousiast aan nieuwe ambities, echter zijn zij deze na een paar maanden alweer vergeten. Herken jij dit? Gebruik dan deze tips om in het nieuwe jaar je vast te houden aan je ambities en het beste uit je carrière te halen!

Stel duidelijke carrière doelen

Voor een succesvolle carrière is het belangrijk dat je duidelijke doelen stelt, zowel op korte termijn als op lange termijn. Door het stellen van doelen ben je namelijk actief bezig met jouw ambities werkelijkheid te maken. Stel je geen doelen, dan laat je je sneller afleiden door zaken die minder belangrijk voor je zijn. Wat wil jij aan het einde van dit jaar bereikt hebben? Wil jij een stap verder komen in je carrière? Bedenk dan welke stappen je daarvoor moet nemen en verdeel ze in tussentijdse doelen: bijscholen, netwerken, you name it – stap voor stap kom je er wel!

Knowledge is power

Om niet achter te raken in actuele kennis binnen jouw vakgebied, is het belangrijk op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen jouw branche of specialisme. Door je te laten bijscholen ga je mee met deze ontwikkelingen en verrijk je je kennis. Bijscholing kan op verschillende manieren, uiteenlopend van een korte inhoudelijke cursus tot langere specialistische opleidingen. Het bijscholen zorgt vaak voor nieuwe inzichten en ideeën. Dit zorgt ervoor dat je je werk vaak makkelijker of beter kan verrichten, waardoor je meer voldoening uit je werkzaamheden krijgt!

Onderhoud je relaties

Het beschikken over een netwerk is erg belangrijk. Wil je verder komen in je carrière? Hier zal je andere mensen bij nodig hebben die je daarmee gaan helpen. Onthoud namen van collega’s, zakenpartners en klanten, reageer altijd snel en gepast op telefoontjes en e-mails en bezoek bedrijfsfeestjes en andere bijeenkomsten waar je mensen kunt ontmoeten die belangrijk zijn voor jouw carrière. Omring je zoveel mogelijk met succesvolle en positief ingestelde mensen. Daar zal je veel voordeel uit halen.

Zorg goed voor jezelf

Voor het opbouwen van een succesvolle carrière moet je goed voor jezelf zorgen. Weleens gehoord van ‘Mens sana in corpore sano’? Dit is Latijn voor ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. De gedachte hierachter is dat je bij stress je niet laat verleiden tot het eten van ongezonde voeding of stress-eten. Laat ook je overvolle agenda geen excuus zijn voor onvoldoende lichaamsbeweging. Regelmatig tijd voor jezelf inplannen is belangrijk en houdt je lichaam en geest gezond!

Of bekijk al onze Projectbeheersing vacatures