Blogs

Hoe pas je Personal Branding toe op jouw LinkedIn profiel?

Blog Personal branding.png


De eerste indruk wordt tegenwoordig eerder online gemaakt dan face-to-face. Als jij op zoekt bent naar een baan is het daarom belangrijk dat jij online duidelijk laat zien wie jij bent en wat jij kan. Je moet jezelf in de markt zetten. Beschouw jezelf als een product dat je wilt verkopen, maar dan op de arbeidsmarkt! Personal branding is de manier waarop jij jezelf presenteert aan anderen en welke associaties hierbij worden gemaakt. Hoe kun jij jezelf het beste presenteren en jouw online personal brand vormgeven? Wij geven hier een aantal tips die jou op weg helpen!

Ken jouw eigen kwaliteiten

Ieder mens is uniek en iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en sterke eigenschappen. De beste personal brands zijn origineel, eerlijk en focussen op wat jou echt uniek maakt en wat jij een ander te bieden hebt. Licht jouw sterke eigenschappen uit op jouw profielpagina of cv. Pas je titel aan op jouw specialiteit, schrijf bijdragen, zorg voor relevante aanbevelingen. Zorg voor een foto die uitstraalt wat je wilt uitstralen. Ook al zit het niet in onze (nuchtere) aard om onze sterktes te benadrukken, zorgt dit online juist wel voor het scheppen van een uniek en sterk beeld over jou. Bezoekers krijgen hierdoor direct een duidelijke indruk van jou, voordat ze je in het ‘echt’ hebben gezien. 

Wees innovatief

Een nieuwe reclame van Coca-Cola of een nieuwe sportschoen van Nike die is uitgebracht; bedrijven blijven innoveren. Zo moet ook jouw personal brand up-to-date blijven. Het actueel houden van je kennis, netwerk en ervaringen zorgt ervoor dat jouw profiel interessant blijft. Dit doe je door jezelf zichtbaar te maken; laat zien wat jouw status is op dit moment, waar je aan werkt of welke events je bijwoont. Je personal brand is niet alleen wie je bent, maar ook wat je doet!

Deel je kennis in LinkedIngroepen

LinkedIngroepen zijn het ideale platform om andere mensen te ontmoeten en expertise te delen. Bekijk eens een aantal groepen die betrekking hebben op jouw vakgebied. Binnen deze groepen kun je gebruik maken van de kans jezelf kenbaar te maken en om jouw invloed uit te oefenen. Doordat jij lid bent van groepen, laat je ook op een andere manier zien waar jouw kennis en interesses liggen.

LinkedIn is een krachtig middel om te solliciteren en het zou zonde zijn als jij daar niet optimaal gebruik van maakt. Bouw jouw personal brand op, breid hiermee je netwerk uit én vergroot je kansen op de arbeidsmarkt!

Wil je meer lezen over het verbeteren van je LinkedIn profiel? Lees hier verder.

Of bekijk al onze Projectbeheersing vacatures