Blogs

Geheime sollicitatieknop van LinkedIn

Blog Geheime sollicitatieknop van LinkedIn keys.png


Ben je op zoek naar een nieuwe baan, maar wil je niet dat jouw huidige baas hiervan op de hoogte is? LinkedIn heeft hier nu een handige functie voor! Zo kun je aangeven dat je beschikbaar bent zonder dit luid en duidelijk op je LinkedIn profiel weer te geven. Door een zogenaamde ‘geheime’ knop, is het nu mogelijk om altijd beschikbaar te zijn voor nieuwe carrièrekansen.

Ook als je niet actief op zoek bent

Als je niet bewust naar een andere baan aan het zoeken bent, maar wel op de hoogte wilt blijven van ‘interessante aanbiedingen’ van andere werkgevers dan is dit zeker iets voor jou. Ook als je niet actief op zoek bent kan er altijd iets op je pad komen waar je onverwachts heel enthousiast van wordt. Na activatie van de knop ben je zichtbaar voor recruiters en bedrijven met een betaald LinkedIn lidmaatschap. Dit zorgt voor waardevolle informatie voor hen, omdat er normaal gesproken niet duidelijk staat aangegeven of iemand daadwerkelijk openstaat voor nieuwe mogelijkheden.

Hoe schakel je deze functie in?

De geheime sollicitatieknop is expres niet in één oogopslag te zien, wat een voordeel is omdat je dan bij een beknopte groep hoort die hem wel heeft aanstaan. Waar is de knop te vinden? Ga in de menubalk naar ‘Vacatures’ en klik vervolgens op ‘Voorkeuren’. Hier kan je de knop aanzetten en aangeven dat je beschikbaar bent voor nieuwe aanbiedingen, daarnaast kun je aangeven in wat voor soort functies je precies interesse hebt.

linkedin knop uitleg

Het dilemma om loyaal te blijven aan je werkgever, maar toch benieuwd te zijn naar wat er op de markt speelt, wordt met deze knop in één klap opgelost. Maar let op: LinkedIn kan niet 100% garanderen dat je volledig incognito voor je huidige werkgever bent, maar het kan voor sommigen (misschien wel voor jou!) vele deuren openen.

Of bekijk al onze Projectbeheersing vacatures