Essentium

Workshop 'Solliciteren en Business Etiquette’

Workshop foto.png


Vanuit het Essentium Charity Fund willen wij graag iets voor een ander betekenen. Dit weekend stond in het teken van de workshop ‘Solliciteren en Business Etiquette’ in samenwerking met de stichting Giving Back.

Giving Back wil scholieren en studenten met een in beginsel multiculturele achtergrond inspireren om hun eigen ambities te volgen en hun eigen kwaliteiten te ontdekken. Zo brengen zij de jongeren in contact met mensen en bedrijven die een voorbeeld zijn om hen zo een duwtje in de goede richting te geven. Op deze manier integreren de jongeren beter in het studenten- en zakenleven, waardoor ze sterker in hun schoenen staan.

Afgelopen zaterdag heeft Essentium hier ook aan bijgedragen. We hebben een dag uitgetrokken om de jongeren de basis te leren over solliciteren en business etiquette. Tijdens de workshop werd er uitgelegd hoe de jongeren hun kwaliteiten het beste kunnen verwoorden en hoe ze kunnen inspelen op functies waar ze in de toekomst op willen solliciteren. Met een voorbeeld cv van een bekende Nederlandse rapper die als extra curriculaire activiteit ‘het vrouwenvolleybalteam coachen’ had en als opleiding ‘rappen voor beginners’ heeft afgerond, leerden de jongeren hoe zij hun eigen werkervaring, opleiding en extra curriculaire activiteiten konden verwerken. Op een leuke manier werd er hiermee laten zien hoe ze zich op een persoonlijke en professionele manier kunnen introduceren in de bedrijfswereld.

Van een cv opstellen, kwaliteiten verwoorden tot sollicitatiebrieven schrijven, het kwam allemaal aan bod. En natuurlijk werd de dag werd afgesloten met een potje poolen in de Essentium bar!

Met de praktische tips, een leerzame dag én een nieuw wit overhemd op zak, zijn de jongeren klaar voor een goede start in het bedrijfsleven!

Lees hier meer informatie over Giving Back.