Vertical Openbaar vervoer

Internationalisering en privatisering, nieuwe werkwijzen binnen het aanbestedingsbeleid en de Europese regelgeving; de OV-sector verandert.

Reizigers willen real-time reisadviezen krijgen via apps en willen naadloos van de ene op de andere reisoptie overstappen. Deelauto’s, bussen inzetten voor pakketdiensten en leasefietsen zijn maar enkele voorbeelden van de talloze innovaties. Duurzaamheid krijgt een steeds grotere rol: andere brandstoffen en duurzame materialen worden belangrijker in aanbestedingstrajecten. Bevolkingsgroei en vergrijzing veranderen de vraag naar mobiliteit in verschillende regio’s.

Essentium kent deze uitdagingen en denkt mee in oplossingen. Onze opdrachtgevers zijn de grote spelers in de OV branche. Onze expertise in projectbeheersing wordt erkend door partijen als RET, NS, GVB, Nedtrain en ProRail.

Neem direct contact op

 

Data-driven

Data verzamelen is 1 ding – data strategisch inzetten is iets anders.  Er is zoveel data beschikbaar, dat het soms moeilijk is hier goede inzichten uit te halen. Denk aan wachttijden, aankomsttijden, drukte op de weg, files, ongelukken enzovoort. Essentium professionals zijn analytisch en worden nieuwsgierig van woorden als Big Data en Business Intelligence.

Project voorbeelden

  • Een implementatie project bij het regionaal Openbaar Vervoer: het ontwikkelen en implementeren van een voertuigvolgsysteem, evenals het opleiden van de beheerders en supportmedewerkers.
  • Een ontwikkelingsproject van een traffic monitoring tool: als PMO aan de slag om te ondersteunen bij de ontwikkeling van een real-time informatievoorziening over drukte en ongelukken op de routes.

Innovaties

Met het “Toekomstbeeld Openbaar Vervoer 2040” is uitgesproken dat iedereen in Nederland snel, gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar met het Openbaar Vervoer moet kunnen reizen. In deze plannen komen de ontwikkelingen in mobiliteit en bereikbaarheid duidelijk terug. Ook valt de rol die technologie en innovatie hierin spelen op. Essentium professionals worden enthousiast van deze dynamieken en brengen daadkracht en innovatief denken naar hun opdrachtgevers.

Project voorbeelden

  • Een digital project bij een grote Openbaar Vervoer speler: als projectleider aan de slag om een app op te leveren die monteurs ondersteunt bij onderhoud en reparaties
  • Een aanbestedingstraject voor zero-emissie-bussen: als risicomanager de risicomanagement strategie opzetten over meerdere afdelingen en externe stakeholders.

Onze opdrachtgevers

LOGO 1          LOGO2            LOGO3           LOGO4

Essentium professionals in het Openbaar Vervoer

Bent u voor uw organisatie in de Openbaar Vervoer sector op zoek naar projectbeheersing professionals? Zoals projectleiders voor complexe aanbestedingsprojecten of planning engineers die overzicht houden over het gehele portfolio? Wij detacheren alleen de beste projectbeheersing professionals. De Essentium professionals hebben passie voor de Openbaar Vervoer branche. Zij houden van werken aan tastbare projecten die bijdragen aan de maatschappij.

Daarnaast hebben onze professionals ervaring binnen de Openbaar Vervoer branche, werken ze gestructureerd en zijn ze communicatief sterk. Ze worden meer dan eens de “spin in het web” van grote programma’s genoemd.

Rollen die wij regelmatig helpen vervullen bij onze Openbaar Vervoer opdrachtgevers:

  • PMO (Junior – Medior – Senior) – Essentium heeft ruime ervaring in de werving en selectie van PMO’ers met verschillende ervaringsniveaus in de Openbaar Vervoer sector.
  • Risicomanager – Onze risicomanagement professionals adviseren over de inrichting van de risicomanagement strategie. Ze zijn expert in het betrekken van interne en externe stakeholders bij dit proces zodat er een goed opgebouwd en effectief risicomanagement model ontstaat.
  • Planner – Essentium heeft ervaren en daadkrachtige project planners en planning engineers in haar netwerk. Of het nu gaat om het maken en bewaken van integrale projectplanningen of advies geven in het opzetten van planningssystemen en processen, niets is onze professionals te gek.

 

 

Projectbeheersing vacatures binnen het Openbaar Vervoer

Onderstaande openbaar vervoer vacatures zijn voorbeelden van vacatures die wij nu beschikbaar hebben voor onze projectbeheersing professionals. Voor elke vacature gaan wij op zoek naar die ene unieke kandidaat die niet alleen de opdracht goed uit kan voeren, maar ook goed bij de opdrachtgever past. 

Meer weten over projectbeheersing binnen deze vertical? 

Neem contact op met onze vertical lead Danny den Hartog. 

Danny - 126 x 185 

Danny den Hartog

Recruitment consultant

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 145 086 76
E: stuur mij een e-mail