Vertical Openbaar vervoer

Internationalisering en privatisering, nieuwe werkwijzen binnen het aanbestedingsbeleid en de Europese regelgeving; de OV-sector verandert.

Reizigers willen real-time reisadviezen krijgen via apps en willen naadloos van de ene op de andere reisoptie overstappen. Deelauto’s, bussen inzetten voor pakketdiensten en leasefietsen zijn maar enkele voorbeelden van de talloze innovaties. Duurzaamheid krijgt een steeds grotere rol: andere brandstoffen en duurzame materialen worden belangrijker in aanbestedingstrajecten. Bevolkingsgroei en vergrijzing veranderen de vraag naar mobiliteit in verschillende regio’s.

Essentium kent deze uitdagingen en denkt mee in oplossingen. Onze opdrachtgevers zijn de grote spelers in de OV branche. Onze expertise in projectbeheersing wordt erkend door partijen als RET, NS, GVB, Nedtrain, ProRail, Gemeente Amsterdam Metro en Tram, Alstom en Siemens Mobility.

Neem direct contact op

 

Data-driven

Data verzamelen is 1 ding – data strategisch inzetten is iets anders.  Er is zoveel data beschikbaar, dat het soms moeilijk is hier goede inzichten uit te halen. Denk aan wachttijden, aankomsttijden, drukte op de weg, files, ongelukken enzovoort. Essentium professionals zijn analytisch en worden nieuwsgierig van woorden als Big Data en Business Intelligence.

Project voorbeelden

 • Een implementatie project bij het regionaal Openbaar Vervoer: het ontwikkelen en implementeren van een voertuigvolgsysteem, evenals het opleiden van de beheerders en supportmedewerkers.
 • Een ontwikkelingsproject van een traffic monitoring tool: als PMO aan de slag om te ondersteunen bij de ontwikkeling van een real-time informatievoorziening over drukte en ongelukken op de routes.

Innovaties

Met het “Toekomstbeeld Openbaar Vervoer 2040” is uitgesproken dat iedereen in Nederland snel, gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar met het Openbaar Vervoer moet kunnen reizen. In deze plannen komen de ontwikkelingen in mobiliteit en bereikbaarheid duidelijk terug. Ook valt de rol die technologie en innovatie hierin spelen op. Essentium professionals worden enthousiast van deze dynamieken en brengen daadkracht en innovatief denken naar hun opdrachtgevers.

Project voorbeelden

 • Een digital project bij een grote Openbaar Vervoer speler: als projectleider aan de slag om een app op te leveren die monteurs ondersteunt bij onderhoud en reparaties
 • Een aanbestedingstraject voor zero-emissie-bussen: als risicomanager de risicomanagement strategie opzetten over meerdere afdelingen en externe stakeholders.

Onze opdrachtgevers

LOGO 1          LOGO2            LOGO3           LOGO4

Essentium professionals in het Openbaar Vervoer

Zoek jij projectbeheersing professionals voor jouw organisatie in de Openbaar Vervoer sector? Zoals een senior PMO voor de coordinatie van een nieuw vervoerplan of een Programmamanager voor het inrichten van het project voor een nieuw reisproduct? Wij detacheren alleen projectbeheersing professionals met de juiste ervaring en kennis passend bij jouw organisatie. Essentium professionals hebben passie voor de Openbaar Vervoer branche. Zij houden van werken aan tastbare projecten die bijdragen aan de maatschappij.

Daarnaast hebben onze professionals ervaring binnen de Openbaar Vervoer branche, werken ze gestructureerd en zijn ze communicatief sterk. 

Rollen die wij regelmatig helpen vervullen bij onze Openbaar Vervoer opdrachtgevers:

 • PMO (Junior – Medior – Senior)
 • Risicomanager
 • Planner 
 • Manager projectbeheersing
 • Projectleider
 • Omgevingsmanager
 • Project/Programma secretaris

 

 

Projectvoorbeelden binnen het Openbaar Vervoer

Meer weten over projectbeheersing binnen deze vertical? 

Neem contact op met onze vertical lead Danny den Hartog. 

Danny - 126 x 185 

Danny den Hartog

Recruitment consultant

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 145 086 76
E: stuur mij een e-mail