Covid-19 en solliciteren bij Essentium

Het Corona virus zorgt voor een andere manier van leven en werken. Afstand, hygiëne en thuiswerken zijn aan de orde van de dag. We merken dit ook bij onze opdrachtgevers. Door COVID-19 ligt het werk in de ene sector helemaal stil, terwijl er in andere branches juist meer vraag is naar goede projectbeheersing professionals. Het zijn tijden van onzekerheid. Zowel bij de opdrachtgever als bij de kandidaat. Wij willen er alles aan doen om jou een veilige werkomgeving te bieden. Hierdoor is de sollicitatieprocedure aangepast en wordt er vaak beroep gedaan op thuiswerken.

Covid-19 en vacatures

Ook in deze tijd blijven we op zoek naar goede mensen. Er zijn nog steeds organisaties die goede projectbeheersing professionals nodig hebben. Natuurlijk ziet het solliciatieproces er wel iets anders uit. 

De huidige vacatures kun je nog steeds online vinden op www.essentium.nl/vacatures. Er wordt gekeken of de beschikbare jobs passen bij jouw wensen en kwaliteiten. Of dat wij jou op een later moment iets kunnen bieden waar je enthousiast van raakt.

Daarna wordt de sollicitatieprocedure iets anders dan we gewend zijn: in plaats van een uitnodiging op kantoor, krijg je een uitnodiging voor een telefonisch of video gesprek. Hieronder kun je enkele tips zien en kun je meer veelgestelde vragen over het proces vinden.

Sollicitatietips voorbereiding

We kunnen ons voorstellen dat je misschien niet zoveel ervaring hebt met solliciteren via een videogesprekOnze recruiters geven je graag praktische tips. Want we vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt tijdens het gesprek. Dan kun je het beste van jezelf laten zien en komen we erachter of we bij elkaar passen. Enkele tips die wij alvast kunnen geven zijn:

  • Oefen een paar keer met videobellen met vrienden of je partner;
  • Draag nette kleding, die je anders naar een interview ook aan zou doen;
  • Zorg voor een goede lichaamshouding achter de camera;
  • Kies de beste Camerahoek en ga voor een lichte achtergrond zitten;
  • Sluit andere programma’s of apps;
  • Zorg voor een goede verbinding en let op je geluid (draag desnoods oortjes);
  • Zorg voor een rustige plek zonder afleiding.

Veelgestelde vragen over solliciteren tijdens COVID-19

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit met Covid-19?

Normaal gesproken vinden er drie gesprekken plaats voordat je als projectbeheersing professional start bij je nieuwe job. Het eerste gesprek vindt bij ons op kantoor plaats. Dit is een kennismakingsgesprek. Vervolgens word je uitgenodigd bij de opdrachtgever waar je aan het werk zult gaan. Als dit klikt en beide partijen willen een langdurige relatie aangaan, kom je in het laatste gepsrek je contract tekenen bij Essentium. 

Per interview zullen we nu kijken wat de meest veilige en efficiënte manier is om het gesprek te voeren. Dit zal voornamelijk via telefoon en video plaatsvinden. We stellen ons zo flexibel mogelijk op en willen te allen tijde rekening houden met ieders wensen. 

Welke richtlijnen houden jullie aan in verband met COVID-19?

Bij Essentium zorgen we voor een veilige en gezonde werkplek voor iedereen. Zowel voor de projectbeheersing professionals als voor de opdrachtgevers. De richtlijnen van het RIVM houden wij hierbij in acht. Bij ons werkt iedereen zo veel mogelijk thuis, tenzij dit niet anders kan. Zo proberen wij verspreiding van het virus in toom te houden. Elke stap in het proces dat normaal gesproken bezoek op kantoor vraagt, wordt nu digitaal georganiseerd door middel van o.a. videobellen. 

Welke maatregelen treffen jullie bij Essentium?

Wij werken vanuit een cloudgebaseerde werkplek, waardoor wij op elke locatie en elke computer kunnen inloggen op onze persoonlijke omgeving. Zo waarborgen wij de privacy van zowel onze klanten als kandidaten. In sommige situaties is het nodig dat er fysieke aanwezigheid is op het kantoor van Essentium. Echter, wordt dit altijd op een veilige manier georganiseerd met de regels van het RIVM in acht houdend. 

Kan ik gewoon solliciteren op de vacatures die online staan?

Dat kan absoluut! Er zijn nog steeds veel opdrachtgevers die het in deze tijd erg druk hebben en op zoek zijn naar goede professionals binnen projectbeheersing. Alle vacatures zijn actueel en kun je gewoon op solliciteren. Bekijk het meest recente overzicht van onze vacatures.

Ik ben aangenomen voor de job. Wat nu?

Gefeliciteerd met je nieuwe job! We sturen je contract digitaal naar je toe. Deze kun je dan ondertekenen en terugsturen. Als je een laptop of telefoon van de zaak krijgt, onvang je deze nu per post. De onboarding of introductie die je normaal gesproken zou doen binnen de organisatie, vindt nu digitaal plaats. 

Wil je graag meer informatie?

Neem contact op met recruiter June Bonnet. 

June Bonnet - 126x185 

June Bonnet

Recruiter

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 28307473
E: stuur mij een e-mail