Grip magnesium hands bewerkt.jpg

Junior Project Management Officer IT

Heb je affiniteit met IT en zie jij de complexiteit van enterprises als uitdaging? Wil je jezelf graag snel verder ontwikkelen, zowel inhoudelijk als persoonlijk? Solliciteer dan direct!

Dit ga je doen

Als junior project management officer ga je aan de slag bij een innovatieve organisatie dat IT systemen ontwerpt en ontwikkelt. Het is jouw verantwoordelijkheid om het overzicht te bewaken binnen de diverse business cases. 

 • Je standaardiseert en structureert de projectbesturing en projectplanning
 • Je monitort en stuurt de projectvoortgang
 • Je bent verantwoordelijk voor financiële projectadministraties
 • Je draagt zorg voor risk & issue management
 • Je standaardiseert projectprocessen
 • Je voert projectdocumentatie en periodieke rapportages uit
 • Plaats

  Eindhoven

 • Vertical

  Telecom & IT

 • Expertise

  Projectondersteuning

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  W&S

 • Vacaturenummer

  2376

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting Informatica, Information Management, Business & IT, Technische Bedrijfskunde, Bestuurskunde of Supply Chain Management
 • Je hebt ervaring met en kennis van 1 of meerdere van deze onderwerpen: verandermanagement, projectplanning en -tracking, presentatietechnieken, financiële analyses of requirements analyses
 • Je hebt affiniteit met de IT branche, aantoonbaar in studie of nevenactiviteiten. Ontwikkelingen en trends in de markt zoals DevOps, Internet of Things en Analytics interesseren je
 • Je beschikt over een intrinsieke motivatie om succesvol te zijn en op hoog niveau analytisch werken en denken

Wat wij bieden

Als Jr. Project Management Officer treed je direct in dienst bij onze opdrachtgever. Wij begeleiden jou bij de juiste carrièrestap. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. De specifieke voorwaarden zijn te bespreken met de betreffende accountmanager Wim Schot, te bereiken op 06-28956804 en wim.schot@essentium.nl.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek. 

Projectondersteuning

Op zoek naar een job binnen Projectondersteuning? Solliciteer direct of bekijk de vacatures. 

Solliciteer direct

jouw-expertise-projectbeheersing-.jpg

Projectondersteuning | Visie

Als projectondersteuner werk je vaak bij grote bedrijven aan tijdelijke projecten. Tijdens deze projecten ben jij de rechterhand van de project manager of de portfolio PMO. Het takenpakket van een project ondersteuner kan erg variëren. Zo kan je bijvoorbeeld ondersteunen bij het schrijven van projectplannen en rapportages. Ook kan je betrokken zijn bij het aanvragen van de budgetten voor nieuwe projecten. Als project ondersteuner houdt je ook vaak de voortgang en uitvoering van projecten in de gaten. Je weet dan precies in welke fase projecten zitten en wat er nog gedaan moet worden.

Projectondersteuning | Posities

Heb jij ervaring met het werken in projectondersteuning of denk je erover dit jouw carrière te maken? Essentium heeft een breed aanbod aan vacatures in projectbeheersing. Dit loopt uiteen van een project coördinator tot een project support officer. In alle Projectondersteuning jobs van Essentium vorm je een belangrijke schakel in de projectbeheersing van de opdrachtgever. Je wordt ingezet op uiteenlopende projecten bij aansprekende organisaties. Je werkt vaak in teams aan tijdelijke projecten en kan tijdens je detachering op verschillende projecten ingezet worden.

assetmanagement-vacatures-projectbeheersing.png

Projectvoorbeeld Projectondersteuning

Bouw Noord-Zuid lijn Amsterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. 

Bekijk alle projectvoorbeelden

 

Projectondersteuning vacatures

FAQ Projectondersteuning

Wat zijn de kwaliteiten van een goede projectondersteuner?
Als project ondersteuner ben je betrokken en nauwkeurig. Je kunt zelfstandig functioneren, maar ook in een team. Je vind het leuk om elke dag met nieuwe zaken bezig te zijn. Verandering raak jij enthousiast van, je bent pragmatisch en je pakt snel dingen op. Je collega’s waarderen je als project ondersteuner omdat ze altijd op je kunnen rekenen.

Waar bestaat mijn dagelijks werk uit?
Als project ondersteuner voer je veel diverse project management office activiteiten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rapporteren of ondersteunen in de financiën van een project. Daarnaast ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen elke fase van het project. Om deze reden weet jouw team jou te vinden bij vragen en onduidelijkheden. Jij zorgt ervoor dat het project vloeiend kan blijven verlopen, zodat de projectmanager het project op een juiste manier kan leiden.

Is er een opleiding tot Project Ondersteuner?
Er is geen officiële opleiding tot Project Ondersteuner. Wel zijn er verschillende korte PMO opleidingen en Project Management certificaten die je een goede basis kunnen bieden. Wil je van Projectondersteuning je carrière maken? Neem dan eens een kijkje in het Young Talent Program waar je wordt opgeleid tot senior projectbeheerser of project manager.

 

 

Heb je een vraag?

Assetmanagement expert Aart Visser staat je graag te woord!

Aart Visser - 126x185

Aart Visser

Recruitment Consultant

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 145 086 76
E: stuur mij een e-mail