Grip magnesium hands bewerkt.jpg

Projectcoördinator

Als projectcoördinator fungeer je als rechterhand van de projectleider. In deze uitdagende rol heb je continu te maken met verschillende projecten, medewerkers en opdrachtgevers. 

Dit ga je doen

Als Projectcoördinator houd je je dagelijks bezig met het waarborgen van de nodige planningen, het opstellen en onderbouwen van de projectadministratie en draag je in projectteams bij aan het op- en bijstellen van budgetten en de bewaking hiervan. Je hebt continu te maken met verschillende projecten, medewerkers en opdrachtgevers. Om de juiste informatie over te brengen aan het projectteam weet je de juiste medewerkers bij elkaar te brengen en werk je nauw samen met de interne afdelingen. Je bewaakt het overzicht en fungeert als rechterhand van de projectleider. 

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Het pro-actief ondersteunen van de Projectleider tijdens de volledige doorlooptijd van het project en zorgdragen voor een adequate projectafronding
 • Ondersteunen van bedrijfsbureau bij het aanvragen en beoordelen van offertes van onderaannemers en leveranciers
 • Coördineren en controleren van de voorwaarden voor een tijdige en succesvolle realisatie van het werk
 • Het monitoren en eventueel bijsturen van de werken evenals verzorgen van afstemming tussen verschillende afdelingen en partijen
 • Bewaken van en sturen op de doorlooptijden, maken van voortgangs- en kwartaalrapportages en deze bespreken met de stakeholders
 • Je bespreekt proactief knelpunten en komt met initiatieven om tot een oplossing te komen
 • Je rapoorteert aan de projectleider
 • Plaats

  Rotterdam

 • Vertical

  EnergieBouw & Infrastructuur

 • Expertise

  ProjectondersteuningPlanningsmanagementProjectmanagementDocumentbeheersing

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  Contractor

 • Vacaturenummer

  2474

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en affiniteit met de technische branche
 • Minimaal 2 à 5 jaar werkervaring in soortgelijke functie
 • Je hebt goede kennis van MS Office, en/of Primavera en SAP
 • Ervaring met UAV-GC contracten en projectmanagement is een pré
 • Je werkt planmatig en behoud het overzicht
 • Je bent een teamspeler en neemt zowel gevraagd als ongevraagd werk van de projectleider uit handen
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Rotterdam

Wat wij bieden

Als Projectcoördinator kom je in dienst bij Essentium. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Met opleiding, training en coaching. 

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Projectondersteuning

Op zoek naar een job binnen projectbeheersing? Bekijk de vacatures of solliciteer direct. 

Solliciteer direct

jouw-expertise-projectbeheersing-.jpg

Projectondersteuning | Visie

Als projectondersteuner werk je vaak bij grote bedrijven aan tijdelijke projecten. Tijdens deze projecten ben jij de rechterhand van de project manager of de portfolio PMO. Het takenpakket van een project ondersteuner kan erg variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ondersteunen bij het schrijven van projectplannen en rapportages. Ook ben je vaak betrokken bij het aanvragen van budgetten voor nieuwe projecten. Als project ondersteuner houdt je ook de voortgang en uitvoering van projecten in de gaten. Je weet precies in welke fase je projecten zitten.

Projectondersteuning | Posities

Heb jij ervaring met het werken in projectondersteuning of denk je erover dit jouw carrière te maken? Essentium heeft een breed aanbod aan vacatures in projectbeheersing. Deze vacatures lopen uiteen van een project coördinator tot een business controller. In alle Projectondersteuning jobs van Essentium vorm je een belangrijke schakel in de projectbeheersing van de opdrachtgever. Je wordt ingezet op uiteenlopende projecten bij aansprekende organisaties.

heineken-projectvoorbeeld-projectondersteuning-pmo.jpg

Projectvoorbeeld Projectondersteuning

PMO ondersteuning bij groot transformatieprogramma

Eén van de grootste transformatieprogramma’s binnen Heineken staat bekend als project SHARP-X. Het doel van dit project is om soepel en efficiënt financiële processen te ontwikkelen en om een nieuw centraal Finance platform binnen Europa te implementeren.

Een aantal professionals van Essentium hebben proactief het PMO office ondersteunt. Door rekening te houden met de variabelen planning, kosten en resources zorgt het PMO ervoor dat het project op een correcte manier wordt uitgevoerd.

 

 

Bekijk alle Projectondersteuning vacatures

FAQ Projectondersteuning

Wat zijn de kwaliteiten van een goede projectondersteuner?
Als project ondersteuner ben je betrokken en nauwkeurig. Je kunt zelfstandig functioneren, maar wordt ook blij van werken in een team. Je vind het leuk om elke dag met nieuwe zaken bezig te zijn. Jij raakt enthousiast van verandering, je bent pragmatisch en je pakt snel dingen op. Jouw soft skills als projectondersteuner zijn dik in orde. Je collega’s waarderen jou als project ondersteuner omdat ze altijd op je kunnen rekenen.

Waar bestaat mijn dagelijks werk uit?
Als project ondersteuner voer je diverse project management office activiteiten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rapporteren of ondersteunen in de financiën van een project. Daarnaast ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen elke fase van het project. Om deze reden weet jouw team jou te vinden bij vragen en onduidelijkheden. Jij zorgt ervoor dat het project vloeiend kan blijven verlopen, zodat de projectmanager het project op een juiste manier kan leiden.

Is er een opleiding tot Project Ondersteuner?
Er is geen officiële opleiding tot Project Ondersteuner. Wel zijn er verschillende korte PMO opleidingen en Project Management certificaten die je een goede basis kunnen bieden. Wil je van Projectondersteuning je carrière maken? Neem dan eens een kijkje in het Young Talent Program waar je wordt opgeleid tot senior projectbeheerser of project manager.

Heb je een vraag?

Assetmanagement expert Aart Visser staat je graag te woord!

Aart Visser - 126x185

Aart Visser

Recruitment Consultant

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 485 33 95 06
E: stuur mij een e-mail