Grip magnesium hands bewerkt.jpg

Portfolio Management Ondersteuner

Ben jij een gedreven Portfolio Management Ondersteuner en op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de financiële sector? Solliciteer dan direct!

Dit ga je doen

Als Portfolio Management Ondersteuner ga je aan de slag bij een hypothecaire dienstverlener op de afdeling Change. Je ontzorgt en ondersteunt de Product Owner collega’s met de dagelijkse werkzaamheden omtrent het projectenportfolio. Deze afdeling levert een grote bijdrage aan de hoogwaardige performance van de projecten en maximale wendbaarheid van de change resources. De afdeling bestaat uit Manager Product Owners, Product Owners en Portfolio Management Ondersteuners. 

Jouw activiteiten bestaan onder andere uit: 
 • Het analyseren van de changeportfolio;
 • Het bijhouden van de resource - en changeplanning;
 • Het voorbereiden van portfoliowalls;
 • Het zorgdragen van een goede vastlegging van de acties en besluiten.
 • Plaats

  Amersfoort

 • Vertical

  Banken & Verzekeraars

 • Expertise

  Projectondersteuning

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  Contractor

 • Vacaturenummer

  2455

Wat wij vragen

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Je hebt 3-5 jaar ervaring in het plannen van projecten, in de daarbijbehorende standaard programma's in de markt, zoals: Planview, Jira, Service Now en Excel;
 • Je hebt het vermogen om snel tussen verschillende softwarepakketten te kunnen schakelen;
 • Aantoonbare werkervaring op het PMO werkgebied is vanzelfsprekend en pre.

Wat wij bieden

Als Portfolio Management Ondersteuner kom je in dienst bij Essentium. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Met opleiding, training en coaching. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden en faciliteren we trainingen en opleidingen in bijvoorbeeld Prince 2, P3O of IPMA.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Projectondersteuning

Op zoek naar een job binnen Projectondersteuning? Solliciteer direct of bekijk de vacatures. 

Solliciteer direct

jouw-expertise-projectbeheersing-.jpg

Projectondersteuning | Visie

Als projectondersteuner werk je vaak bij grote bedrijven aan tijdelijke projecten. Tijdens deze projecten ben jij de rechterhand van de project manager of de portfolio PMO. Het takenpakket van een project ondersteuner kan erg variëren. Zo kan je bijvoorbeeld ondersteunen bij het schrijven van projectplannen en rapportages. Ook kan je betrokken zijn bij het aanvragen van de budgetten voor nieuwe projecten. Als project ondersteuner houdt je ook vaak de voortgang en uitvoering van projecten in de gaten. Je weet dan precies in welke fase projecten zitten en wat er nog gedaan moet worden.

Projectondersteuning | Posities

Heb jij ervaring met het werken in projectondersteuning of denk je erover dit jouw carrière te maken? Essentium heeft een breed aanbod aan vacatures in projectbeheersing. Dit loopt uiteen van een project coördinator tot een project support officer. In alle Projectondersteuning jobs van Essentium vorm je een belangrijke schakel in de projectbeheersing van de opdrachtgever. Je wordt ingezet op uiteenlopende projecten bij aansprekende organisaties. Je werkt vaak in teams aan tijdelijke projecten en kan tijdens je detachering op verschillende projecten ingezet worden.

assetmanagement-vacatures-projectbeheersing.png

Projectvoorbeeld Projectondersteuning

Bouw Noord-Zuid lijn Amsterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. 

Bekijk alle projectvoorbeelden

 

Projectondersteuning vacatures

FAQ Projectondersteuning

Wat zijn de kwaliteiten van een goede projectondersteuner?
Als project ondersteuner ben je betrokken en nauwkeurig. Je kunt zelfstandig functioneren, maar ook in een team. Je vind het leuk om elke dag met nieuwe zaken bezig te zijn. Verandering raak jij enthousiast van, je bent pragmatisch en je pakt snel dingen op. Je collega’s waarderen je als project ondersteuner omdat ze altijd op je kunnen rekenen.

Waar bestaat mijn dagelijks werk uit?
Als project ondersteuner voer je veel diverse project management office activiteiten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rapporteren of ondersteunen in de financiën van een project. Daarnaast ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen elke fase van het project. Om deze reden weet jouw team jou te vinden bij vragen en onduidelijkheden. Jij zorgt ervoor dat het project vloeiend kan blijven verlopen, zodat de projectmanager het project op een juiste manier kan leiden.

Is er een opleiding tot Project Ondersteuner?
Er is geen officiële opleiding tot Project Ondersteuner. Wel zijn er verschillende korte PMO opleidingen en Project Management certificaten die je een goede basis kunnen bieden. Wil je van Projectondersteuning je carrière maken? Neem dan eens een kijkje in het Young Talent Program waar je wordt opgeleid tot senior projectbeheerser of project manager.

 

 

Heb je een vraag?

Assetmanagement expert Aart Visser staat je graag te woord!

Aart Visser - 126x185

Aart Visser

Recruitment Consultant

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 145 086 76
E: stuur mij een e-mail