Grip magnesium hands bewerkt.jpg

Project Management Officer

Wij zijn doorlopend opzoek naar Project Management Officers in de regio Eindhoven.

Dit ga je doen

Wij zijn doorlopend op zoek naar Project Management Officers (PMO'ers). Als Project management officer kun je aan de slag gaan bij diverse organisaties binnen verschillende branches, binnen het PMO team. Je ondersteunt de projectleiders en het management bij het administreren van projecten. Solliciteer op deze functie of neem direct contact met ons op om te zien welke functies we op dit moment open hebben staan. 

De activiteiten die je o.a. uit zal gaan voeren zijn:

 • Creëren en bijhouden van een project portfolio overzicht met kerninformatie van alle projecten
 • Het beheer van de urenregistratie
 • Het opstellen en uitgeven van management rapportages
 • Faciliteren bij het organiseren en uitvoeren van belangrijke project- en afdelingsbijeenkomsten
 • Projectleiders ondersteunen bij het verzamelen van informatie voor het maken van de voortgangsrapportages 
 • Speciale aandacht gaat uit naar de financiële gegevens
 • Bijhouden van documenten, templates en procedurebeschrijvingen
 • Verslagleggen van bijeenkomsten en bijhouden van de actiepunten.
 • Het beheren van de Best Practices en SharePoint
 • Plaats

  Eindhoven

 • Vertical

  High Tech

 • Expertise

  ProjectondersteuningProjectmanagement

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  Contractor

 • Vacaturenummer

  2590

Wat wij vragen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau 
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een professionele projectomgeving
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het efficiënt en accuraat uitvoeren van administratieve processen in een context waarbij diverse interne klanten moeten worden bediend
 • Je bent communicatief vaardig (zowel Nederlands als Engels) assertief, proactief en bezit je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent sterk in projectmatig werken
 • Je bent een inhoudelijke spanningspartner en kijkt twee stappen vooruit
 • Je vindt het een uitdaging om verbeteringen aan te brengen en weet proces en structuur op te zetten
 • Je bent flexibel ingesteld en weet prioriteit te stellen

Wat wij bieden

Als Project Management Officer kom je in dienst bij Essentium. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Met opleiding, training en coaching. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden en faciliteren we trainingen en opleidingen in bijvoorbeeld Prince 2, P3O of IPMA.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Projectondersteuning

Op zoek naar een job binnen projectbeheersing? Bekijk de vacatures of solliciteer direct. 

Solliciteer direct

jouw-expertise-projectbeheersing-.jpg

Projectondersteuning | Visie

Als projectondersteuner werk je vaak bij grote bedrijven aan tijdelijke projecten. Tijdens deze projecten ben jij de rechterhand van de project manager of de portfolio PMO. Het takenpakket van een project ondersteuner kan erg variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ondersteunen bij het schrijven van projectplannen en rapportages. Ook ben je vaak betrokken bij het aanvragen van budgetten voor nieuwe projecten. Als project ondersteuner houdt je ook de voortgang en uitvoering van projecten in de gaten. Je weet precies in welke fase je projecten zitten.

Projectondersteuning | Posities

Heb jij ervaring met het werken in projectondersteuning of denk je erover dit jouw carrière te maken? Essentium heeft een breed aanbod aan vacatures in projectbeheersing. Deze vacatures lopen uiteen van een project coördinator tot een business controller. In alle Projectondersteuning jobs van Essentium vorm je een belangrijke schakel in de projectbeheersing van de opdrachtgever. Je wordt ingezet op uiteenlopende projecten bij aansprekende organisaties.

heineken-projectvoorbeeld-projectondersteuning-pmo.jpg

Projectvoorbeeld Projectondersteuning

PMO ondersteuning bij groot transformatieprogramma

Eén van de grootste transformatieprogramma’s binnen Heineken staat bekend als project SHARP-X. Het doel van dit project is om soepel en efficiënt financiële processen te ontwikkelen en om een nieuw centraal Finance platform binnen Europa te implementeren.

Een aantal professionals van Essentium hebben proactief het PMO office ondersteunt. Door rekening te houden met de variabelen planning, kosten en resources zorgt het PMO ervoor dat het project op een correcte manier wordt uitgevoerd.

 

 

Bekijk alle Projectondersteuning vacatures

FAQ Projectondersteuning

Wat zijn de kwaliteiten van een goede projectondersteuner?
Als project ondersteuner ben je betrokken en nauwkeurig. Je kunt zelfstandig functioneren, maar wordt ook blij van werken in een team. Je vind het leuk om elke dag met nieuwe zaken bezig te zijn. Jij raakt enthousiast van verandering, je bent pragmatisch en je pakt snel dingen op. Jouw soft skills als projectondersteuner zijn dik in orde. Je collega’s waarderen jou als project ondersteuner omdat ze altijd op je kunnen rekenen.

Waar bestaat mijn dagelijks werk uit?
Als project ondersteuner voer je diverse project management office activiteiten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rapporteren of ondersteunen in de financiën van een project. Daarnaast ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen elke fase van het project. Om deze reden weet jouw team jou te vinden bij vragen en onduidelijkheden. Jij zorgt ervoor dat het project vloeiend kan blijven verlopen, zodat de projectmanager het project op een juiste manier kan leiden.

Is er een opleiding tot Project Ondersteuner?
Er is geen officiële opleiding tot Project Ondersteuner. Wel zijn er verschillende korte PMO opleidingen en Project Management certificaten die je een goede basis kunnen bieden. Wil je van Projectondersteuning je carrière maken? Neem dan eens een kijkje in het Young Talent Program waar je wordt opgeleid tot senior projectbeheerser of project manager.

Heb je een vraag?

Assetmanagement expert Aart Visser staat je graag te woord!

Aart Visser - 126x185

Aart Visser

Recruitment Consultant

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 485 33 95 06
E: stuur mij een e-mail