Grip magnesium hands bewerkt.jpg

Project Management Officer

Wij zoeken meerdere PMO'ers voor diverse opdrachtgevers. Zoek jij een nieuwe uitdaging? Laat het ons direct weten!

Dit ga je doen

Wij zijn doorlopend op zoek naar project management officers voor verschillende opdrachtgevers. Als Project Management Officer ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van projecten. Je belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het creëren van inzicht in de (financiële) status van het project, het verbeteren van het PMO en het meedenken met de Lead PMO en Projectmanager.

 • Je ondersteunt de projectmanager
 • Je monitort het budget en de planning
 • Je hebt het overzicht over projectkosten en communiceert deze naar de projectmanager
 • Je draagt bij aan het opstellen van een betrouwbare begroting/forecast
 • Je initieert en implementeert verbetervoorstellen 
 • Je bent verantwoordelijk voor het continu verbeteren van het PMO
 • Je bent in staat een helicopterview te creëren binnen en buiten het project
 • Je rapporteert over de voortgang van projecten
 • Je signaleert knelpunten, afhankelijkheden en risico’s
 • Plaats

  Amsterdam

 • Vertical

  Banken & Verzekeraars

 • Expertise

  Projectondersteuning

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  Detachering

 • Vacaturenummer

  2684

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare PMO-ervaring
 • Je bent MSP, P3O of PRINCEII gecertificeerd, ervaring met Agile/Scrum is een pré
 • Je kennis van Excel is gevorderd
 • Je hebt ruime ervaring met change management en projecten
 • Je bent analytisch, communicatief en samenwerkingsgericht
 • Je bent proactief en flexibel
 • Je bent goed in multi-tasken

Wat wij bieden

In samenwerking met Essentium werk je aan een tijdelijke opdracht bij een van onze opdrachtgevers. Opdrachten waar specialistische kennis voor nodig is. Expertise die jij in huis hebt. 

Essentium vindt het belangrijk dat jouw ondernemerschap centraal staat. Daarom zien we je als partner. We maken duidelijke en gelijkwaardige afspraken over tarieven en contracten. 

Dat alles voor onze gezamenlijke passie: projectbeheersing.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers als NS, ABN AMRO, ASML en ING en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Projectondersteuning

Op zoek naar een job binnen projectbeheersing? Bekijk de vacatures of solliciteer direct. 

Solliciteer direct

jouw-expertise-projectbeheersing-.jpg

Projectondersteuning | Visie

Als projectondersteuner werk je vaak bij grote bedrijven aan tijdelijke projecten. Tijdens deze projecten ben jij de rechterhand van de project manager of de portfolio PMO. Het takenpakket van een project ondersteuner kan erg variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ondersteunen bij het schrijven van projectplannen en rapportages. Ook ben je vaak betrokken bij het aanvragen van budgetten voor nieuwe projecten. Als project ondersteuner houdt je ook de voortgang en uitvoering van projecten in de gaten. Je weet precies in welke fase je projecten zitten.

Projectondersteuning | Posities

Heb jij ervaring met het werken in projectondersteuning of denk je erover dit jouw carrière te maken? Essentium heeft een breed aanbod aan vacatures in projectbeheersing. Deze vacatures lopen uiteen van een project coördinator tot een business controller. In alle Projectondersteuning jobs van Essentium vorm je een belangrijke schakel in de projectbeheersing van de opdrachtgever. Je wordt ingezet op uiteenlopende projecten bij aansprekende organisaties.

heineken-projectvoorbeeld-projectondersteuning-pmo.jpg

Projectvoorbeeld Projectondersteuning

PMO ondersteuning bij groot transformatieprogramma

Eén van de grootste transformatieprogramma’s binnen Heineken staat bekend als project SHARP-X. Het doel van dit project is om soepel en efficiënt financiële processen te ontwikkelen en om een nieuw centraal Finance platform binnen Europa te implementeren.

Een aantal professionals van Essentium hebben proactief het PMO office ondersteunt. Door rekening te houden met de variabelen planning, kosten en resources zorgt het PMO ervoor dat het project op een correcte manier wordt uitgevoerd.

 

 

Bekijk alle Projectondersteuning vacatures

FAQ Projectondersteuning

Wat zijn de kwaliteiten van een goede projectondersteuner?
Als project ondersteuner ben je betrokken en nauwkeurig. Je kunt zelfstandig functioneren, maar wordt ook blij van werken in een team. Je vind het leuk om elke dag met nieuwe zaken bezig te zijn. Jij raakt enthousiast van verandering, je bent pragmatisch en je pakt snel dingen op. Jouw soft skills als projectondersteuner zijn dik in orde. Je collega’s waarderen jou als project ondersteuner omdat ze altijd op je kunnen rekenen.

Waar bestaat mijn dagelijks werk uit?
Als project ondersteuner voer je diverse project management office activiteiten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rapporteren of ondersteunen in de financiën van een project. Daarnaast ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen elke fase van het project. Om deze reden weet jouw team jou te vinden bij vragen en onduidelijkheden. Jij zorgt ervoor dat het project vloeiend kan blijven verlopen, zodat de projectmanager het project op een juiste manier kan leiden.

Is er een opleiding tot Project Ondersteuner?
Er is geen officiële opleiding tot Project Ondersteuner. Wel zijn er verschillende korte PMO opleidingen en Project Management certificaten die je een goede basis kunnen bieden. Wil je van Projectondersteuning je carrière maken? Neem dan eens een kijkje in het Young Talent Program waar je wordt opgeleid tot senior projectbeheerser of project manager.

Heb je een vraag?

Assetmanagement expert Aart Visser staat je graag te woord!

Aart Visser - 126x185

Aart Visser

Recruitment Consultant

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 485 33 95 06
E: stuur mij een e-mail