Grip magnesium hands bewerkt.jpg

Project Management Officer IT

Ervaren PMO in de maritieme sector

Dit ga je doen

Als Project Management Officer IT ga je bij een belangrijke, internationale organisatie in Rotterdam aan de slag. In 2018 is er een groot programma gestart dat zal lopen tot 2023. Hiering wordt een belangrijke divisie klaargemaakt om de organisatie efficiënter en kwalitatiever te maken. Waar eerder de focus lag op visievorming en opstarten van het programma, verschuift dit nu naar de realisatie van projecten, capaciteiten en baten.

Om deze reden zijn we op zoek naar een Project Management Officer IT om het programma te ondersteunen. Je geeft invulling aan de structuren en middelen voor integraal en afdeling overstijgend inzicht en afstemming op lopende en te starten initiatieven. Hiermee stel je het programma en management in staat om de juiste prioriteiten te bepalen en om de resultaten van het programma te realiseren. Je werkt samen met de programmamanager HMNG en de werkstroomleiders.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Opstellen en proactief bewaken van de integrale programmaplanning, back log, risicoregister, programmabudget en prognoses, en verzorgen van de integraliteit tussen de verschillende projectbeheersingsproducten;
 • Opstellen van de projectmanagementproducten en -rapportages in samenwerking met de programma- en projectmanagers;
 • Proactief adviseren over scopebepaling, programma- en projectaanpak/ strategie, omgaan met risico’s en issues, oplossen van mogelijke knelpunten, sturen op beheersmaatregelen, te stellen prioriteiten en op te starten activiteiten;
 • Aanspreekpunt voor het kwaliteitsmanagement van het programma en projecten;
 • Bevorderen van juist gebruik van documentmanagement binnen de projecten.
 • Plaats

  Rotterdam

 • Vertical

  Logistiek & Supply Chain

 • Expertise

  ProjectondersteuningAgile/Scrum

 • Aantal uren per week

  24

 • Dienstverband

  Contractor

 • Vacaturenummer

  2717

Wat wij vragen

 • Minimaal HBO werk- en denkervaring;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met projectbeheersing en project/programmamanagementondersteuning (PMO);
 • Gecertificeerd in IPMA C/D/PMO, MSP, SAFE en/of AgilePM is een pré;
 • Ervaring in de nautische sector is een pré;
 • Je bent pro-actief, initiatiefrijk en pragmatisch;
 • Attitude om met een team specialisten uit diverse disciplines resultaat neer te zetten;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de afspraken die je maakt en het continu verbeteren van jezelf, je collega’s en de organisatie staat hoog bij je in het vaandel.

Wat wij bieden

Als PMO kom je in dienst bij Essentium. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Projectondersteuning

Op zoek naar een job binnen projectbeheersing? Bekijk de vacatures of solliciteer direct. 

Solliciteer direct

jouw-expertise-projectbeheersing-.jpg

Projectondersteuning | Visie

Als projectondersteuner werk je vaak bij grote bedrijven aan tijdelijke projecten. Tijdens deze projecten ben jij de rechterhand van de project manager of de portfolio PMO. Het takenpakket van een project ondersteuner kan erg variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ondersteunen bij het schrijven van projectplannen en rapportages. Ook ben je vaak betrokken bij het aanvragen van budgetten voor nieuwe projecten. Als project ondersteuner houdt je ook de voortgang en uitvoering van projecten in de gaten. Je weet precies in welke fase je projecten zitten.

Projectondersteuning | Posities

Heb jij ervaring met het werken in projectondersteuning of denk je erover dit jouw carrière te maken? Essentium heeft een breed aanbod aan vacatures in projectbeheersing. Deze vacatures lopen uiteen van een project coördinator tot een business controller. In alle Projectondersteuning jobs van Essentium vorm je een belangrijke schakel in de projectbeheersing van de opdrachtgever. Je wordt ingezet op uiteenlopende projecten bij aansprekende organisaties.

heineken-projectvoorbeeld-projectondersteuning-pmo.jpg

Projectvoorbeeld Projectondersteuning

PMO ondersteuning bij groot transformatieprogramma

Eén van de grootste transformatieprogramma’s binnen Heineken staat bekend als project SHARP-X. Het doel van dit project is om soepel en efficiënt financiële processen te ontwikkelen en om een nieuw centraal Finance platform binnen Europa te implementeren.

Een aantal professionals van Essentium hebben proactief het PMO office ondersteunt. Door rekening te houden met de variabelen planning, kosten en resources zorgt het PMO ervoor dat het project op een correcte manier wordt uitgevoerd.

 

 

Bekijk alle Projectondersteuning vacatures

FAQ Projectondersteuning

Wat zijn de kwaliteiten van een goede projectondersteuner?
Als project ondersteuner ben je betrokken en nauwkeurig. Je kunt zelfstandig functioneren, maar wordt ook blij van werken in een team. Je vind het leuk om elke dag met nieuwe zaken bezig te zijn. Jij raakt enthousiast van verandering, je bent pragmatisch en je pakt snel dingen op. Jouw soft skills als projectondersteuner zijn dik in orde. Je collega’s waarderen jou als project ondersteuner omdat ze altijd op je kunnen rekenen.

Waar bestaat mijn dagelijks werk uit?
Als project ondersteuner voer je diverse project management office activiteiten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rapporteren of ondersteunen in de financiën van een project. Daarnaast ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen elke fase van het project. Om deze reden weet jouw team jou te vinden bij vragen en onduidelijkheden. Jij zorgt ervoor dat het project vloeiend kan blijven verlopen, zodat de projectmanager het project op een juiste manier kan leiden.

Is er een opleiding tot Project Ondersteuner?
Er is geen officiële opleiding tot Project Ondersteuner. Wel zijn er verschillende korte PMO opleidingen en Project Management certificaten die je een goede basis kunnen bieden. Wil je van Projectondersteuning je carrière maken? Neem dan eens een kijkje in het Young Talent Program waar je wordt opgeleid tot senior projectbeheerser of project manager.

Heb je een vraag?

Assetmanagement expert Aart Visser staat je graag te woord!

Aart Visser - 126x185

Aart Visser

Recruitment Consultant

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 485 33 95 06
E: stuur mij een e-mail