Grip magnesium hands bewerkt.jpg

Project Management Officer

Ben jij een enthousiaste PMO-er en bereid om jezelf verder te ontwikkelen binnen de Retail / FMCG in de omgeving van Noord-Brabant? Solliciteer dan direct!

 

Dit ga je doen

Voor een groot, internationaal opererende organisatie zoeken we een een enthousiaste Project Management Officer. Je komt te werken op de portfolioafdeling waar je een team projectmanagers gaat ondersteunen bij diverse IT projecten. Je hebt een ondersteunende functie, maar draagt een grote verantwoordelijkheid. Je verbindt de toekomstige aan de lopende projecten  ervoor dat de projecten en zorgt dat de project managers op tijd worden bijgestuurd. Je zorgt ervoor dat risico's worden geminimaliseerd en escalaties snel worden verholpen.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Je bent in staat om zowel interne- als externe communicatie-uitingen te realiseren volgens de vooropgestelde kaders vanuit de organisatie;
 • Je verkrijgt tijdig essentiële input vanuit de business voor het opstellen en bijhouden van managementrapportages;
 • Je beantwoordt verzoeken over nieuwe/lopende projecten;
 • Je bereidt projectmeetings voor en notuleert tijdens deze bijeenkomsten;
 • Je houdt de plannings- en rapportagecyclus bij; 
 • Je geeft input voor de verdere uitbouw en van project portfolio management;
 • Je bent als PMO-er hoofdgebruiker van de tooling en doet verbetervoorstellen om de kwaliteit te waarborgen;
 • Je traint nieuwe medewerkers in het gebruik van de tooling. 
 • Plaats

  Eindhoven

 • Vertical

  Retail & FMCGLogistiek & Supply Chain

 • Expertise

  Projectondersteuning

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  W&S

 • Vacaturenummer

  3020

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal 1 en maximaal 4 jaar ervaring binnen het vakgebied PMO/projectbeheersing/project- en portfoliomanagement. 
 • Je beschikt over certificeringen binnen het projectmanagement domein, zoals: Prince2 Foundation certificaat en/of IPMAD, of bent bereid deze te behalen;
 • Je krijgt energie van het verbeteren/optimaliseren van werk- en projectmanagementprocessen;
 • Je toont initiatief en voelt van nature aan hoe je jouw collega's proactief kan ondersteunen;
 • Je beschikt over organisatorisch talent en in bezit van een hands-on mentaliteit;
 • Je bent ambitieus, leergierig en hecht waarde aan het optimaliseren van jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Je bent oplossingsgericht en in staat om op verschillende niveaus binnen een organisatie te schakelen;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Beheersing van het Duits is een pré.

Wat wij bieden

Als Project Management Officer treed je direct in dienst bij onze opdrachtgever. Wij begeleiden jou bij de juiste carrièrestap. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. De specifieke voorwaarden zijn te bespreken met de betreffende accountmanager Wim Schot, te bereiken op  06 - 28 95 68 04 en wim.schot@essentium.nl

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Projectondersteuning

Op zoek naar een job binnen projectbeheersing? Bekijk de vacatures of solliciteer direct. 

Solliciteer direct

jouw-expertise-projectbeheersing-.jpg

Projectondersteuning | Visie

Als projectondersteuner werk je vaak bij grote bedrijven aan tijdelijke projecten. Tijdens deze projecten ben jij de rechterhand van de project manager of de portfolio PMO. Het takenpakket van een project ondersteuner kan erg variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ondersteunen bij het schrijven van projectplannen en rapportages. Ook ben je vaak betrokken bij het aanvragen van budgetten voor nieuwe projecten. Als project ondersteuner houdt je ook de voortgang en uitvoering van projecten in de gaten. Je weet precies in welke fase je projecten zitten.

Projectondersteuning | Posities

Heb jij ervaring met het werken in projectondersteuning of denk je erover dit jouw carrière te maken? Essentium heeft een breed aanbod aan vacatures in projectbeheersing. Deze vacatures lopen uiteen van een project coördinator tot een business controller. In alle Projectondersteuning jobs van Essentium vorm je een belangrijke schakel in de projectbeheersing van de opdrachtgever. Je wordt ingezet op uiteenlopende projecten bij aansprekende organisaties.

heineken-projectvoorbeeld-projectondersteuning-pmo.jpg

Projectvoorbeeld Projectondersteuning

PMO ondersteuning bij groot transformatieprogramma

Eén van de grootste transformatieprogramma’s binnen Heineken staat bekend als project SHARP-X. Het doel van dit project is om soepel en efficiënt financiële processen te ontwikkelen en om een nieuw centraal Finance platform binnen Europa te implementeren.

Een aantal professionals van Essentium hebben proactief het PMO office ondersteunt. Door rekening te houden met de variabelen planning, kosten en resources zorgt het PMO ervoor dat het project op een correcte manier wordt uitgevoerd.

 

 

Bekijk alle Projectondersteuning vacatures

FAQ Projectondersteuning

Wat zijn de kwaliteiten van een goede projectondersteuner?
Als project ondersteuner ben je betrokken en nauwkeurig. Je kunt zelfstandig functioneren, maar wordt ook blij van werken in een team. Je vind het leuk om elke dag met nieuwe zaken bezig te zijn. Jij raakt enthousiast van verandering, je bent pragmatisch en je pakt snel dingen op. Jouw soft skills als projectondersteuner zijn dik in orde. Je collega’s waarderen jou als project ondersteuner omdat ze altijd op je kunnen rekenen.

Waar bestaat mijn dagelijks werk uit?
Als project ondersteuner voer je diverse project management office activiteiten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rapporteren of ondersteunen in de financiën van een project. Daarnaast ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen elke fase van het project. Om deze reden weet jouw team jou te vinden bij vragen en onduidelijkheden. Jij zorgt ervoor dat het project vloeiend kan blijven verlopen, zodat de projectmanager het project op een juiste manier kan leiden.

Is er een opleiding tot Project Ondersteuner?
Er is geen officiële opleiding tot Project Ondersteuner. Wel zijn er verschillende korte PMO opleidingen en Project Management certificaten die je een goede basis kunnen bieden. Wil je van Projectondersteuning je carrière maken? Neem dan eens een kijkje in het Young Talent Program waar je wordt opgeleid tot senior projectbeheerser of project manager.

Heb je een vraag?

Assetmanagement expert Aart Visser staat je graag te woord!

Aart Visser - 126x185

Aart Visser

Recruitment Consultant

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 485 33 95 06
E: stuur mij een e-mail