of

Financial Controller

Ben jij financieel sterk en heb je altijd al voor een toonaangevende internationale organisatie willen werken? Solliciteer dan hier!

Dit ga je doen

Werken met professionals, financiële verslaggeving en interne beheersing binnen een grote internationale organisatie als TU Delft is even veelzijdig als uitdagend. Wij zijn op zoek naar financial controllers voor meerdere beheerseenheden.

Als financial controller ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, juist en volledig beheer van de financiële administratie van de beheerseenheid (of meerdere beheerseenheden).

Je fungeert als brug tussen de administratie en business control, en het is jouw taak om:

 • proactief mee te denken om de administratie haar uitvoerende registratieve functie adequaat uit te laten oefenen en
 • klantgericht te opereren om de business controller meerwaarde te kunnen laten leveren aan de collega binnen/buiten Finance.


Je maakt als financial controller deel uit van een decentraal Financeteam. Binnen dit Financeteam heb jij veelvuldig contact met de business controller over status, voortgang en bijzonderheden van de beheerseenheid. Daarnaast draag jij als financial controller zorg voor het beheer van de financiële cijfers van de beheerseenheid, en de technische analyse en onderbouwing van de financiële cijfers bij de maand-, kwartaal en jaarafsluiting.

Tevens vervul jij een proactieve rol in het doorvoeren van veranderingen gericht op het uniformeren van de verschillende financiele administraties.

Tot slot hoort ook de verantwoordelijkheid voor de financiële juistheid en volledigheid van de balansdossiers (inclusief technische analyses), en het onderhouden van contact met de externe accountant bij het takenpakket van de financial controller.

 • Plaats

  DELFT

 • Vertical

  Wetenschap & Educatie

 • Expertise

  Projectcontrol

 • Aantal uren per week

  38

 • Dienstverband

  W&S

 • Vacaturenummer

  2045

Wat wij vragen

 • Je hebt ervaring met het optimaliseren en implementeren van (financiële) processen (AO/IC) en het verstrekken van richtlijnen, procedures, en voorschriften met de (financiële) wetgeving als basis

 • Je hebt ervaring met het opstellen van financiële specificaties gerelateerd aan de onderbouwing van het jaarrekening dossier.

 • Je vindt het leuk om (financiële) informatie te optimaliseren zodat het lijnmanagement de (financiële) processen adequaat kan beheersen.

 • Je hebt ervaring met het uitvoeren en opstellen van verschillende financiële technische analyses gerelateerd aan financiële rapportages, begroting, projectdeclaraties en of jaarrekening

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, met minimaal 5 jaar werkervaring, waarbij het zelfstandig voeren van een administratie een vereiste is

 • Je hebt een relevante opleiding en gedegen vakinhoudelijke kennis op het gebied van boekhouden/control, ervaring in de accountancy is een pré

 • Je hebt kennis van en ervaring met relevante wet en regelgeving en administratieve organisatie

 • Je bent in staat werkzaamheden zelfstandig uit te voeren, maar kunt ook goed in teamverband functioneren

 • Je hebt een initiatiefrijke, klantgerichte houding, stuurt op resultaat en beschikt over vaardigheden om te plannen en organiseren

 • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak

 • Je betrekt stakeholders, hebt gevoel voor organisatie en verschillende belangen

 • Je bent in staat complexe zaken eenvoudig uit te leggen en kunt een brug slaan tussen collega’s binnen en buiten Finance

Wat wij bieden

Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Als junior financial controller kom je in dienst bij een grote speler binnen de wetenschap en educatie. 

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaringsniveau. Bij deze functie hoort een vaste eindejaarsuitkering/dertiende maand. Je kunt afspraken maken over flexibele werktijden, jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samenstellen, en je ontvangt een maandelijkse werkkostenbijdrage.

Voor de gedetailleerde arbeidsvoorwaarden verwijzen we je door naar de betreffende accountmanager Quirijn Rademakers, te bereiken op 0642297416.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek. 

Bij Essentium staan jouw vrijheid, ontwikkeling en succes centraal.

of

Vragen over de vacature?

Quirijn Rademakers