of

Omgevingsmanager

Ben jij een Omgevingsmanager met ruime ervaring op stevige infrastructurele projecten? Solliciteer dan direct!

Dit ga je doen

Als omgevingsmanager werk je aan een groot en uitdagend project dat binnen de Amersfoortse samenleving nadrukkelijk in de belangstelling staat. Door de complexiteit van de route, vraagt het project om een zorgvuldige inpassing ten opzichte van bestaande voorzieningen, woongebieden en natuur en een zorgvuldige communicatie met alle betrokken partijen. Het project bevindt zich in de voorbereidingsfase met de afronding van het inpassingsontwerp.

  Jouw taken bestaan o.a. uit:

 • Je bent binnen het project de verbinding naar zowel de externe omgeving als ook naar de interne bestuurlijk/politieke omgeving en ambtelijke organisatie
 • Je brengt de belangen en wensen van mensen en organisaties in beeld en verwoordt de doelstellingen en belangen van het project
 • Je legt verbanden en creëert zo meerwaarde en draagvlak voor het project
 • Je richt je op stakeholdermanagement, raakvlakmanagement, impactmanagement,  omgevings- en conditioneringsafspraken en communicatie
 • Je maakt bij de communicatie ook actief gebruik van de projectwebsite en optimaliseert deze zowel qua inhoud als inzet

Over de afdeling:

De omgevingsmanager maakt deel uit van het kernteam bestaande uit een overall projectmanager, een technisch projectmanager en een assistent projectmanager, aangevuld met een communicatieadviseur. Het projectteam werk nauw samen met een projectteam van ProRail. 

De afdeling Programma's en Projecten is de gemeente brede afdeling voor procesmanagement, in het bijzonder programma en projectmanagement. Daarnaast vervult de afdeling ook de gemeente brede vastgoedbeheertaken en verrichten zij allerhande vastgoed-gerelateerde zaken. Er werken circa 90 mensen.

 • Plaats

  Amersfoort

 • Vertical

  Overheid

 • Expertise

  Omgevingsmanagement

 • Aantal uren per week

  16

 • Dienstverband

  Freelancer/ZZP

 • Vacaturenummer

  2336

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring als omgevingsmanager, bij voorkeur met ruimte ervaring op stevige infrastructurele projecten.
 • Je bent analytisch en pragmatisch
 • Je bent een goede netwerker, communicatief krachtig en je hebt een sterk ontwikkelde politiek, bestuurlijke antenne en een goede organisatiesensitiviteit.
 • Je doorziet de impact van keuzes en besluiten en herkent de strijdpunten en de strijdwijze 
 • Je bent empathisch en strategisch en bent in staat om het projectteam met de omgeving te verbinden

Wat wij bieden

Als interim Omgevingsmanager werk je via Essentium bij de gemeente Amersfoort. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Met opleiding, training en coaching. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden en faciliteren we trainingen en opleidingen.

Verder ontvang je een vast maandsalaris of tarief en geniet je daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Bij Essentium staan jouw vrijheid, ontwikkeling en succes centraal.

of

Vragen over de vacature?

Quirijn Rademakers