of

Junior Manager Projectbeheersing

"Ben jij de professional die toe is aan een tweede stap en enthousiast wordt van innovatieve en technische projecten binnen Infra&Mobility?  Dan zoeken wij jou!"

Dit ga je doen

Als Jr. Manager Projectbeheersing ga je aan de slag bij een van de grootste spelers in de energietransitie. De projecten lopen uiteen van het bouwen van een zonnepark tot het ontwerpen en installeren van duurzame verlichting. Daarnaast zorgen ze voor betrouwbare opwekking en levering van groene energie. Juist deze diversiteit aan projecten, waarbij je de leefomgeving elke dag een stuk mooier kan maken, maakt het werken bij deze organisatie zo leuk.

Je bent verantwoordelijk voor de integrale projectbeheersing van een project of een aantal projecten. Voor de uitvoering van deze processen stuur je het projectbeheersingsteam aan. Door je raakvlakken met de andere projectteamrollen speel je, samen met de projectmanager, een coördinerende rol in de samenwerking. Begrippen als WBS en SBS zijn je niet vreemd. De Jr. Manager Projectbeheersing is de verbindende factor tussen de verschillende IPM-rollen. Je hebt een belangrijke advies- en signaleringsfunctie richting de projectmanager.

 

Je ondersteunt de projectteamleden inzake projectbeheersing en motiveert hen om hun processen en bijbehorende beheersaspecten op hun werkterrein adequaat te verzorgen, toetst dit, spreekt aan en zoekt continu naar efficiency. Je zorgt ervoor dat continu de juiste stuurinformatie beschikbaar is en dat er volgens de afgesproken en vastgelegde systemen en methodieken wordt gewerkt.  Je adviseert over verbetering van geldende procedures, werkprocessen en toepassingen op het gebied van projectbeheersing. Terwijl je de planning en gerelateerde activiteiten coördineert, lever je ook een bijdrage aan de project- en voortgangsrapportages ten aanzien van voortgang, financiën, informatie, kwaliteit en risico’s. Je definieert de informatiebehoefte binnen de projecten en communiceert op proactieve wijze met interne en externe stakeholders.   

 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:   

 

 • Het aansturen van het projectbeheersingsteam;
 • Het ondersteunen en motiveren van de projectteamleden; inzake projectbeheersing;
 • Het coördineren van planning activiteiten;
 • Het coördineren en samenstellen van project- en voortgangsrapportages;
 • In contact staan met de verschillende interne- en externe belanghebbenden;
 • Een adviserende rol uitoefenen richting de organisatie.
 • Plaats

  Zaandam

 • Vertical

  EnergieBouw & Infrastructuur

 • Expertise

  PlanningsmanagementProjectcontrolProjectmanagementRisicomanagement

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  Contractor

 • Vacaturenummer

  2485

Wat wij vragen

 • Tenminste een afgeronde technische of bedrijfskundige HBO opleiding;
 • Je hebt stage of werkervaring ( max 5 jaar ) opgedaan in een projectmatige omgeving;
 • Goede kennis van SAP, Relatics, Primavera P6 en/of MS Project;
 • Je herkent jezelf in de volgende competenties: verbinden, analytisch en pragmatisch.

Wat wij bieden

Als gedetacheerde Jr. Manager Projectbeheersing kom je eerst in dienst bij Essentium en na een bepaald aantal uren treed je in dienst bij onze opdrachtgever. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon, en een leaseauto bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Bij Essentium staan jouw vrijheid, ontwikkeling en succes centraal.

of

Vragen over de vacature?

Gijs van de Zande