Op onderstaande vacature kun je nog steeds solliciteren. Vanwege Covid-19 zullen alle gesprekken digitaal plaatsvinden. 

of

Senior Projectleider

Krijg jij energie van het beheersbaar maken en vooral houden van projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Dit ga je doen

Als senior projectleider ga je aan de slag bij een organisatie dat middels een oplossingsgerichte aanpak complexe infra- en mobiliteitsprojecten realiseert. De divisie Energie richt zich op de energiemarkt met klanten zoals TenneT, Reddyn, Enexis, ProRail, RET en diverse projectontwikkelaars.

Zij werken met een grote diversiteit aan projecten op het gebied van tractie en hoogspanning. De focus van deze functie ligt op het verwerven en uitvoeren van dergelijke complexe projecten. 
Als Senior Projectleider ben jij degene die er voor zorgt dat deze projecten ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Bij de aanvraag ben je betrokken bij het vormgeven van de beste aanbieding. Tijdens de realisatie bewaak je de voortgang en zorg je ervoor dat een project met een optimaal kwalitatief en financieel resultaat wordt opgeleverd. 

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het onderhouden van de contacten met de opdrachtgever en leveranciers over onder andere de voortgang, de doelstellingen en de bijbehorende budgetten
 • Je vervult een leidende rol in aanbestedingstrajecten
 • Het overzien van één of meerdere complexe projecten deze daadkrachtig aan te sturen en de procesmatige beheersing van de projecten effectief te bewaken
 • Je bewaakt de voortgang en gemaakte kosten gedurende de projectuitvoering en draagt zorg voor een betrouwbare financiële rapportage
 • Je signaleert potentiële nieuwe opdrachten, waardoor je een bijdrage geleverd aan de verwerving van nieuwe projecten.

 

 • Plaats

  Zaandam

 • Vertical

  EnergieBouw & Infrastructuur

 • Expertise

  PlanningsmanagementProjectcontrolProjectmanagementRisicomanagement

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  Contractor

 • Vacaturenummer

  2487

Wat wij vragen

 • Tenminste een afgeronde technische hbo-opleiding richting bijv Technische Bedrijfskunde of Elektrotechniek
 • Afgeronde (project)management opleidingen als IMPA C
 • Tenminste 5 jaar werkervaring als Projectleider van multidisciplinaire projecten
 • Bekend met en in staat om te werken met UAV-GC contracten
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is noodzakelijk om in de dagelijkse praktijk te schakelen met opdrachtgever, onderaannemer en eigen medewerkers
 • Vanwege de landelijke spreiding van onze projecten is het pre als je centraal in het land woont 

Wat wij bieden

Als gedetacheerde Projectmanager kom je eerst in dienst bij Essentium en na een bepaald aantal uren treed je in dienst bij onze opdrachtgever. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.
Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon, en een leaseauto bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Bij Essentium staan jouw vrijheid, ontwikkeling en succes centraal.

of

Vragen over de vacature?

Gijs van de Zande