of

Programma Manager

Heb jij ervaring met het implementeren van HR-IT systemen zoals Workday en ADP? Dan zijn we op zoek naar jou!

Dit ga je doen

Als Programma Manager kom je te werken voor een grote organisatie binnen de energiesector. Onze opdrachtgever werkt in een snel veranderend (energie)landschap. Om de medewerkers van de juiste ondersteuning te voorzien is het belangrijk om de HR-systemen te moderniseren.

Vanuit strategisch speerpunt wil de organisatie een vervolgstap maken in de HRIT dienstverlening voor de medewerkers waarbij de processen transparant, innovatief en intuïtief zijn. Voor de implementatie van het nieuwe HR IT-systeem (Workday en ADP) zijn we op zoek naar een programmamanager.

 • Je bent hierbij verantwoordelijk om samen met onze HR en IT specialisten, de implementatiepartners, dit nieuwe pakket te implementeren.
 • Je stelt kaders, concretiseert het implementatieplan en realiseert de programmadoelen met bijhorende sturingscriteria.
 • Je haalt hierbij noodzakelijk informatie op bij stakeholders, stelt de planning op, zet programma-opdrachten intern uit en je toetst de uitvoering van de programmadoelen.
 • Plaats

  Rotterdam

 • Vertical

  Energie

 • Expertise

  ProjectondersteuningProjectmanagement

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  Freelancer/ZZP

 • Vacaturenummer

  2646

Wat wij vragen

Je denkt in mogelijkheden en creatieve oplossingen om je doel te bereiken. Jij bent gewend om meerdere activiteiten op een dag te plannen en weet dit goed te managen. Je bent goed in het aansturen van verschillende teams en professionals vanuit zowel een HR- als IT-werkgebied en bewaakt de regie op het programma. Je hebt ruime ervaring met het begeleiden van ontwerp, bouw, testen en uitrol van HR IT- componenten, inclusief de noodzakelijke business transformatie. Het begeleiden van HT IT en payroll integraties is jouw tweede natuur.

 • WO werk- en denkniveau
 • Kennis en ervaring van Workday en ADP implementatie
 • Ervaring met optimaliseren, automatiseren en implementeren van HR processen
 • Ruime ervaring in programmamanagement
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en stakeholder management
 • Goede kennis van Nederlandse taal in woord en geschrift

Wat wij bieden

Als Programma Manager kom je in dienst bij Essentium. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Met opleiding, training en coaching. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden en faciliteren we trainingen en opleidingen in bijvoorbeeld Prince 2, P3O of IPMA.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Bij Essentium staan jouw vrijheid, ontwikkeling en succes centraal.

of

Vragen over de vacature?

Gijs van de Zande