Op onderstaande vacature kun je nog steeds solliciteren. Vanwege Covid-19 zullen alle gesprekken digitaal plaatsvinden. 

of

Programma/Assetmanager Openbare Ruimte

Voor een gemeente zoeken we een ambitieuze Programma/Assetmanager Openbare Ruimte. Je stuurt continu op strategisch niveau het geheel van samenhangende projecten, processen en activiteiten aan.

Dit ga je doen

Voor een gemeente zoeken we een ambitieuze Programma/Assetmanager Openbare Ruimte. Je stuurt continu op strategisch niveau het geheel van samenhangende projecten, processen en activiteiten aan. Met als doel om één of meer bestuurlijke doelstellingen over de buitenruimte en maatschappelijk vastgoed van de gemeente te realiseren. Deze zijn van politiek/strategisch belang in de dynamische omgeving van een politiek bestuurlijke organisatie.

De programmamanagers doen dit door het ontwikkelen en actueel houden van het strategisch gebiedsgericht plan. Jaarlijks stelt de programma/assetmanager het uitvoeringsprogramma op en managet deze inclusief de daarop gebaseerde investeringen en de exploitatiebudgetten.
 • Je verstrekt opdrachten voor de activiteiten, projecten en processen binnen een programma en monitort de voortgang hiervan en de bijdrage die dit levert aan de vastgestelde doelen;

 • Je bewaakt de voortgang van de programma’s onder andere op bestuurlijk en financieel gebied, en qua planning, kwaliteit en risico’s;

 • Je werkt samen met het cluster Beleid om tot een goede programmering te komen;

 • Je werkt met in- en externe partners gebiedsgericht aan de kwaliteit van de buitenruimte. Om dit allemaal te kunnen realiseren opereer je als “een spin in het web” tussen het  bestuur (wethouders), directie, eigen clusterorganisatie en de samenleving;

 • Je bent verantwoordelijk voor de rapportages naar het bestuur en directie, je voedt en doet de voorbereiding van besluitvormingstrajecten richting gemeenteraad en college en je draagt er zorg voor dat deze activiteiten ook passen binnen de kaders van de eigen clusterorganisatie.
 • Plaats

  Naaldwijk

 • Vertical

  Bouw & InfrastructuurPubliekOverheid

 • Expertise

  Asset Management

 • Aantal uren per week

  36

 • Dienstverband

  Freelancer/ZZP

 • Vacaturenummer

  2959

Wat wij vragen

 • Minimaal een afgeronde wo-opleiding in de richting van techniek, bestuurskunde, technische bedrijfskunde of rechten;
 • Minimaal vier jaar aantoonbare werkervaring (in de afgelopen vijf jaar) op het gebied van waterhuishouding, Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving;
 • Aantoonbare werkervaring met ambtelijk opdrachtgeverschap van werken in de openbare ruimte aan interne en externe teams, het aansturen van portfolio/programmaorganisaties, gemeentelijke Planning en Control cyclus;
 • Aantoonbare werkervaring in de regio Haaglanden;
 • Je hebt bestuurlijke sensitiviteit;
 • Je bent communicatief en goed in het onderhouden en uitbouwen van netwerken;
 • Je hebt het vermogen te schakelen tussen strategisch en operationeel niveau, tussen beleid en uitvoering, tussen politiek en burgers;
 • Je bent goed in de werkelijkheid in de uitvoering te vertalen naar bestuurlijke besluiten.

 

Wat wij bieden

Als Programma/Assetmanager Openbare Ruimte word je gedetacheerd via Essentium. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest. Je  ontvangt een marktconform salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden. Verder krijg je via Essentium toegang tot uitdagende opdrachten bij mooie opdrachtgevers.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in Asset Management. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun organisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van Asset Management. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vakgebied Asset Management en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van Asset Management maakt onze dienstverlening uniek.

Bij Essentium staan jouw vrijheid, ontwikkeling en succes centraal.

of

Vragen over de vacature?

Philip Barel