Op onderstaande vacature kun je nog steeds solliciteren. Vanwege Covid-19 zullen alle gesprekken digitaal plaatsvinden. 

of

Assistent Projectmanager (PMO)

Heb jij ervaring in het werken binnen een gemeente als assistent Projectmanager en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? 

 

Dit ga je doen

Als assistent projectmanager werk je binnen een programma- of projectteam. Je komt te werken voor een toonaangevend project van een grote gemeente. Het doel van dit programma is om de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid in dit gebied te verbeteren.

De assistent-projectmanager is de rechterhand van de (senior) projectmanagers en ondersteunt de (senior) projectmanagers zowel inhoudelijk als procesmatig. De werkzaamheden van de assistent projectmanager bestaat uit twee blokken. Een blok secretariële administratieve ondersteuning en een blok managementondersteuning in de vorm van informatievoorziening en procesbegeleiding. Daarnaast zijn er kansen om ook inhoudelijke taken op te pakken.

Jouw verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit: 

 • ondersteunen van programma’s en projecten als het gaat om organisatie, planning, administratie en rapporteren van de voortgang hierover aan de (senior) projectmanager;
 • leveren van bijdragen aan inhoudelijke en procesmatig documenten, zoals projectplannen en beslisdocumenten, het opstellen van begeleidende stukken en het bewaken van de bestuurlijke besluitvormingsprocessen;
 • leveren van een inhoudelijke bijdrage aan het professionaliseren van het projectmatig en programmatisch werken binnen de afdeling evenals aan andere werkprocessen die tot doel hebben het functioneren van de afdeling als geheel te verbeteren;
 • opstellen en beheren van de (project)planningen, signaleren van knelpunten en mede adviseren over oplossingen;
 • namens de (senior) projectmanager bewaken en beheren van het projectbudget en bijdragen leveren voor het opstellen van de financiële (voortgangs)rapportages;
 • verzorgen van correspondentie binnen het programma of project, zoals het beantwoorden van brieven en / of mail, het schrijven van opdrachten, het aanvragen van offertes en vergunningen/ontheffingen.
 • Plaats

  Amersfoort

 • Vertical

  Overheid

 • Expertise

  OmgevingsmanagementProjectmanagementProcesmanagement

 • Aantal uren per week

  32

 • Dienstverband

  Contractor

 • Vacaturenummer

  2998

Wat wij vragen

 • Je beschikt over 2 jaar werkervaring in de afgelopen 3 jaar als assistent projectmanager binnen een gemeentelijke overheid;
 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding bedrijfsmanagementondersteuning en/of projectmanagementondersteuning;
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring en vaardigheden met SharePoint omgeving en planningsprogramma's;
 • Minimaal 24 uur per week beschikbaar zijn voor de uitoefening van de functie;

Wat wij bieden

Als Assistent Projectmanager (PMO) kom je in dienst bij Essentium. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Bij Essentium staan jouw vrijheid, ontwikkeling en succes centraal.

of

Vragen over de vacature?

Frank van Vliet