Op onderstaande vacature kun je nog steeds solliciteren. Vanwege Covid-19 zullen alle gesprekken digitaal plaatsvinden. 

of

Communicatie Adviseur Bouw

Ben jij een spontane en initiatiefrijke Communicatieadviseur en heb jij ervaring met het inrichten van interne en externe communicatie binnen een bouwtechnische werkomgeving? Dan zoeken wij jou!

Dit ga je doen

Als Communicatieadviseur Bouw ben je voor verschillende projecten verantwoordelijk voor de communicatie richting bewoners, stakeholders en interne belanghebbenden in de gebieden waar we op dat moment glasvezel aan het aanleggen zijn.

Het is belangrijk dat de communicatie is afgestemd op de doelgroep. Hiervoor kun je gebruik maken van een uitgebreide verzameling basismaterialen. De basismaterialen stem je af op de behoeften van bewoners en andere stakeholders in het gebied.

Wanneer de aanleg in een van je gebieden daarom vraagt, ontwikkel je nieuwe communicatiemiddelen en/of strategie. Ook organiseer je publiciteitsmomenten en informatieavonden.

Jouw key verantwoordelijkheden

 • Je adviseert bij en over de uitvoering van de communicatie rondom de aanleg van glasvezel in ‘jouw’ aanleggebieden;
 • Je neemt verantwoording voor lokale PR activiteiten en woordvoering;
 • Je bent verantwoordelijk voor het briefen en aansturen van reclamebureaus;
 • Je schrijft zelf teksten ten behoeve van bijvoorbeeld edm’s, dm’s en persberichten;
 • Je signaleert en benut verbeterkansen in uitingen en processen;
 • Je bent de communicatieve rechterhand van de Projectleider Bouw.
 • Plaats

  Schiedam

 • Vertical

  Telecom & IT

 • Expertise

  ProjectondersteuningMarketing

 • Aantal uren per week

  40

 • Dienstverband

  W&S

 • Vacaturenummer

  3038

Wat wij vragen

Je bent een gedreven Communicatie professional bij wie doen en denken van nature hand in hand gaan. Je bent flexibel en bewaakt altijd het overzicht, ook als je meerdere projecten en gebieden onder je hoede hebt. Je hebt oog voor politieke verhoudingen en hebt een nuchtere houding.

Bovenal heb je er lol in met verschillende partijen samen te werken en ga je een communicatieve uitdaging niet uit de weg. Een achtergrond als Projectleider kan prima passen, net als ervaring met accountmanagement bij een reclamebureau. Daarbij draai jij je hand niet om voor het geven van een presentatie voor een groep mensen en ben je in staat om woordvoering te doen.

Wat je in ieder geval meeneemt

 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO Communicatie;
 • Je hebt ervaring met (lokale) marketingcommunicatieprojecten;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring. Is deze specifiek voor (telecom)infrastructuurprojecten dan is dat een pré;
 • Je bent in het bezit van een auto.

Wat wij bieden

Als Communicatieadviseur Bouw treed je direct in dienst bij onze opdrachtgever. Wij begeleiden jou bij de juiste carrièrestap. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. De specifieke voorwaarden zijn te bespreken met de betreffende Recruiter Marlies Moor, te bereiken op  06 - 42297390 en marlies.moor@essentium.nl

Wie wij zijn

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Bij Essentium staan jouw vrijheid, ontwikkeling en succes centraal.

of

Vragen over de vacature?

Wim Schot