PMO Lead / Manager Project Beheersing

 • Noord-Holland
 • 36 uren per week
 • Luchtvaart / Bouw & Infrastructuur
Wil jij meewerken aan grote, complexe en uitdagende projecten binnen een dynamische organisatie in de buurt van Amsterdam? Neem dan contact met ons op zodat wij je hier meer over kunnen vertellen! 

Over de functie

Jij maakt als PMO-Lead het verschil in de beheersing van grote en complexe bouw- en infra projecten in de dynamische omgeving van de luchtvaart. Dankzij jouw aansturing van de projectbeheersprocessen kan jullie team het project gestructureerd beheersen. Je geeft sturing en werkt samen met het PMO-team dat bestaat uit diverse specialisten op het gebied van o.a. planning, risicomanagement, cost management, project control, kwaliteitsmanagement en informatiemanagement. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de beheersing van de afwijkingen (issues & changes) en de baseline van het project. Je bent een sparringpartner voor de projectdirecteur en het projectmanagementteam. Kernwoorden voor deze functie zijn: Professioneel, voorspelbaar, proactief, kritisch, verbinder.

De PMO-lead is verantwoordelijk voor:
 • Integrale beheersing van het project;
 • Aansturing van het PMO-team;
 • Gevraagd en ongevraagd advies geven aan de Project directeur/ Project Managers voor het succesvol beheersen en aansturen van het project;
 • Ondersteunen van de Project directeur/ Project Managers bij het opstellen van management producten zoals het highlight report, stage plan(s) en besluitvormingsstukken;
 • Implementeren en uitvoeren van het configuratie- issue- en changeproces.
Toon meerToon minder

Wat wij vragen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring en kennis van de diverse projectbeheersingsdisciplines;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in de rol van PMO-Lead en / of Manager Projectbeheersing binnen grote en complexe bouw- en infraprojecten;
 • Kennis van PRINCE2-methodiek (minimaal certificaat PRINCE2 Foundation) en bij voorkeur ervaring met werken in een PRINCE2 projectomgeving.

Gevraagde competenties:

 • Werkt graag in teamverband, maar ook zelfstandig;
 • Communicatief vaardig op verschillende niveaus,
 • Organisatorische & advies-vaardigheden;
 • Je krijgt energie van het werken in een dynamische omgeving.
Toon meerToon minder

Wat wij bieden

Als PMO-lead kom je in dienst bij Essentium (kan ook als zelfstandige). Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.
Toon meerToon minder

Over het bedrijf

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.
Toon meerToon minder

Heb je vragen?

Neem dan contact op met

Frank van Vliet

Start jouw sollicitatie nu

Solliciteer

Wellicht vind je dit ook interessant

Sollicitatie

Leuk dat je bij ons solliciteert. Jouw sollicitatie komt binnen bij onze recruiters en zij onderzoeken of jouw kennis en ervaring aansluit bij de wensen van de organisatie. Er zal telefonisch of via de mail contact met je worden opgenomen.

Eerste contact

Eén van onze recruiters belt of mailt je. We bespreken waar je wensen en ambities liggen en of dit past bij de functie en de werkgever. 

Kennismaking

We verwelkomen je graag op kantoor (of via Google Teams) om je beter te leren kennen. Zo kunnen we je goed voorbereiden voor de sollicitatie bij de opdrachtgever. 

Het sollicitatiegesprek

Je bent uitgenodigd door de opdrachtgever. Wij zorgen dat je alle informatie en benodigdheden hebt om goed voorbereid jouw sollicitatiegesprek in te gaan. Zo kan jij goed uitzoeken of jij het ook ziet zitten om bij de opdrachtgever aan de slag te gaan. 

Match

Gefeliciteerd! Op dit punt is het gesprek aan beide kanten bevallen: je bent aangenomen bij je nieuwe job. Wij zorgen ervoor dat jij alles nodig hebt om goed voorbereid aan je nieuwe job te beginnen :)