Deze vacature is helaas vervuld.

 • Utrecht
 • 36 uren per week
 • Overheid
 

Over de functie

Utrecht groeit, verdicht en verduurzaamt. De stad werkt hard aan de huidige en toekomstige opgaven op het gebied van klimaat, mobiliteit, gezondheid en leefbaarheid. Binnen het organisatieonderdeel Stadsbedrijven is de afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR) verantwoordelijk voor het (toekomstbestendige) beheer van nieuwe en bestaande assets in de openbare ruimte. BOR heeft een transitie ingezet naar ontwikkelend beheren om, in samenwerking met in- en externe partners, in te kunnen spelen op de genoemde opgaven en ontwikkelingen.

Dé manier om onze opgave te realiseren doen we door dagelijks, planmatig en groot onderhoud uit te voeren met duurzaamheid als uitgangspunt. Ook vervangen we onze assets als deze aan het einde van de levensduur zijn met alle ambities in acht nemende. Dit doen we door in onze aanbestedingen de markt uit te dagen om deze opgave met ons te realiseren. Deze stevige aanbestedingen leiden, een marktstrategie voor een aanbesteding uit denken en onze duurzaamheidsambities vertalen naar onze aanbesteding(saanpak) is waar we jou voor nodig hebben.

Verwacht geen eenvoudige klus; we zijn nog in de beginfase van onze marktstrategie (lees: categoriemanagement) uitwerken, de contractketen versterken en de duurzaamheidstransitie die we als afdeling willen maken. Er liggen nog veel uitdagingen (maar vooral kansen), voor ons gezamenlijk, maar ook voor jou in je rol. Dat schrikt jou niet af, integendeel, het motiveert je om actief aan de slag te gaan en onze aanbestedingen te leiden!

Je bent van begin tot eind verantwoordelijk voor aanbestedingstrajecten binnen BOR/WCI.

 
 • Afstemmen met de opdrachtgever, bespreken scope/uitgangspunten en terugkoppelen van de voortgang;
 • Het sturen op deadlines;
 • Samenstellen en aansturen van het verwervingsteam;
 • Samenwerken met inkopers, stakeholders binnen de organisatie;
 • Het begeleiden en uitvoeren van de (administratieve) handelingen die bij het inkooptraject horen, zoals het uitwerken van een aanbestedingsaanpak, begeleiden tenderboard proces en het afstemmen met betrokken afdelingen;
 • Mede met interne stakeholders vanuit BOR en andere stakeholders het selecteren van de juiste leverancier;
 • Het versterken van duurzaamheidseisen in onze uitvraag naar de markt.
Toon meerToon minder

Wat wij vragen

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Inhoudelijke en relevante kennis van aanbestedingen;
 • Affiniteit met het werkveld van de Openbare Ruimte (met name in de civiele hoek te weten wegen, constructies, WTB/e-installaties, speelvoorzieningen).
Toon meerToon minder

Wat wij bieden

Als Projectleider Aanbestedingen kom je eerst in dienst bij Essentium en daarna bij de opdrachtgever. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.
Toon meerToon minder

Over het bedrijf

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in project- en assetmanagement. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.
Toon meerToon minder

Heb je vragen?

Neem dan contact op met

Laura Wiggelinkhuijsen

Wellicht vind je dit ook interessant