Vind een baan die jou verder brengt

Expertises

Project planning

Planningsmanagement binnen projectbeheersing heeft als doel de belangrijkste mijlpalen van een project te realiseren. 

Asset management

Waardetoevoeging door het optimaliseren en beter beheersen van kosten, risico’s en prestaties van assets, gedurende de gehele levenscyclus. Dat is Assetmanagement.

Contract management

De document beheerder zorgt voor standaarden, templates, distributie en processen als het gaat om documentbeheersing. 

Project ondersteuning

Als projectondersteuner werk je vaak bij grote bedrijven aan tijdelijke projecten. Tijdens deze projecten ben jij de rechterhand van de project manager of de portfolio PMO.

Project management

Tijdens het project heeft de projectmanager de verantwoordelijkheid om de voortgang van een project bij te houden, risico's te identificeren en hierover te rapporteren naar stakeholders.

Risico management

Risicomanagement is een belangrijk onderdeel van projectbeheersing. Het bestaat uit het gestructureerd identificeren en beheersen van risico’s binnen projecten, programma’s en portfolio’s

Kwaliteit management

 De kwaliteitsmanager legt de kwaliteitseisen (van klanten of andere partijen) vast in werkwijzen en eisen aan de processen en producten

Project control

De projectcontroller is verantwoordelijk voor de financiën in de breedste zin van het woord. 

Projecten waar we trots op zijn

DELTA Fiber realiseert dit jaar 1 miljoen aansluitingen

DELTA Fiber realiseert dit jaar 1 miljoen aansluitingen

Projectondersteuning

Delta Fiber is een kabelprovider die zich met name richt op de verglazing van buitengebieden en dichtbevolktere gebieden. Nog dit jaar moet de grens van 1 miljoen glasvezelaansluitingen doorbroken worden. De provider heeft inmiddels zo’n 90 procent van alle buitengebieden voorzien van glasvezel, in totaal goed voor ruim 150.000 aansluitingen in die gebieden. Wanneer ook de resterende projecten in Friesland en het zuidelijke deel van Zuid-Holland afgerond zijn, dan zijn alle Nederlandse buitengebieden volledig verglaasd.

Mobility Concept ontwikkelt digitaal mobiliteitsplatform voor Arval, BNP Paribas

Mobility Concept ontwikkelt digitaal mobiliteitsplatform voor Arval, BNP Paribas

Project- en programmamanagement

Mobility Concept heeft voor Arvel, onderdeel van BNP Paribas Personal Finance, een nieuw digitaal mobiliteitsplatform ontwikkelt. Medewerkers willen vrijheid in de keuze voor een vervoersmiddel, terwijl de werkgever graag de controle houdt. Arval Mobility is een platform voor reiskostenvergoeding, een eventuele thuiswerkvergoeding en registratie van mobiliteitsbudgetten.

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen

Project- en programmamanagement

De gemeente Groningen, de provincie Groningen en het Rijk hebben samen een plan gemaakt voor de ombouw van de zuidelijke ringweg om de stad. Dat plan heet Aanpak Ring Zuid en zorgt ervoor dat het verkeer vlotter doorstroomt en dat alle bestemmingen in de stad beter bereikbaar worden. De weg wordt beter ingepast in de omgeving en veiliger ingericht. Dat verbetert de leefbaarheid. De uiteindelijke projectafronding is gepland in 2021. Het totale project is geraamd op ruim 700 miljoen.

Integraal onderhoud Rijkswaterstaat

Integraal onderhoud Rijkswaterstaat

Projectondersteuning

Unica houdt zich de komende tijd bezig met de grootste opdracht die Unica Building Services ooit heeft gekregen: het integrale onderhoud uitvoeren van 355 gebouwen van Rijkswaterstaat in Midden- en Zuid Nederland. Unica zorgt voor het verduurzamen van deze gebouwen conform de verplichtingen van Label C en het realiseren van gasloze energievoorzieningen conform Label A.

Duurzame verbetering: van elektrische mobiliteit, windparken, netbeheerders tot collectieve warmtesystemen

Duurzame verbetering: van elektrische mobiliteit, windparken, netbeheerders tot collectieve warmtesystemen

Projectondersteuning

Samen staan we voor de enorme uitdaging om de energietransitie in Nederland te laten slagen. In 2030 is de Nederlandse industrie volledig overgestapt op een duurzame energievoorziening, rijden we elektrisch en zijn wijken en gemeenten duurzaam van het gas af. Er wordt al flink aan de weg getimmerd om deze doelstellingen te realiseren. ENGIE ziet ook steeds meer decentrale initiatieven ontstaan, tot op buurtniveau, met vele stakeholders en participatie van individuele burgers. Binnen Engie werkt de divisie Energie en Netten aan het verduurzamen van Nederland.

De gebiedsontwikkeling van de Gemeente Amsterdam (2)

De gebiedsontwikkeling van de Gemeente Amsterdam (2)

Project- en programmamanagement

Bij het ontwikkelen van de stad houdt de gemeente Amsterdam rekening met de variatie in bedrijven en de diverse leefstijlen van bewoners. Zoekt een bewoner of bedrijf rust, groen en ruimte, een moderne stedelijke omgeving, een woning aan het water of een broedplaats in een hippe wijk? Dan kan dat in Amsterdam.

Jouw ontwikkeling

Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Met opleiding, training en coaching. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden en faciliteren we trainingen en opleidingen in bijvoorbeeld Prince 2, P3O of IPMA.

 

"Essentium luistert naar de wensen van hun medewerkers."

Het contact en de samenwerking met Essentium heb ik als zeer plezierig ervaren. Essentium luistert naar de wensen van hun medewerkers en kijkt welke werkgever bij die wensen past. Op die manier kom je bij een bedrijf terecht die past bij die wensen. Daarnaast ken ik geen één werkgever die zo attent is naar zijn/haar personeel als Essentium.

Aimeé van den Bergh, Senior PMO