Contractmanagement

Contract Management | Visie

Contractmanagement is de manier waarop een organisatie de afspraken met leveranciers vastlegt en beheert. Die afspraken worden vastgelegd in contracten. Door dit proces goed te laten verlopen, helpen contract managers organisaties met het realiseren van de beoogde resultaten en zorgen voor het verkleinen van risico’s. Als contract manager houd je je bezig met het vaststellen van de inkoopbehoefte van een organisatie. Je werkt aan de contractvoorbereiding, -aanbesteding en -uitvoering richting marktpartijen.

Contract Management | Posities

Soms is contractmanagement een onderdeel van het werk van de projectleider of PMO. In dit geval wordt er meestal gefocust op het naleven van de contracten die specifiek voor het project worden aangemaakt. Als er project overstijgende contracten worden aangemaakt, worden vaak specialistische contract managerstender managers en inkopers ingeschakeld. Heb jij de juiste competenties om aanbestedingen voor omvangrijke aanbestedingen te leiden? Bekijk dan hier de contractmanagement vacatures.

FAQ Contractmanagement

Wat maakt een goede Contract Manager?
Een goede contract manager heeft oog voor detail. Ook over de kleine letters in het contract wordt goed nagedacht. Daarnaast kan een contract manager goed onderhandelen. Een goede contract manager bouwt aan scherpe en tegelijkertijd duurzame contracten met zijn of haar relaties. Een contract manager is ook nauwkeurig. Er wordt op regelmatige basis geanalyseerd en beoordeeld of de contracten worden nageleefd. Waar nodig worden contract heronderhandeld. Al met al heeft een goede contract manager vele kwaliteiten die een organisatie kunnen beschermen en helpen groeien.

Waar bestaat mijn dagelijks werk uit als contract manager?
Als contract manager hou jij je bezig met alle fases van het contractmanagement. Je kunt betrokken worden in de RFP (request for proposal) fase waarin meerdere leveranciers meedingen naar een contract. Ook kan je betrokken worden bij de contractvorming en implementatie. Tijdens een project kan jij de vraagbaak van de projectleider zijn voor vragen over de levering van de diensten of producten uit het contract. Ook worden contracten regelmatig gemonitord wordt er gekeken of contracten opnieuw onderhandeld zullen moeten worden.

Wat heb ik nodig om contract manager te worden?
Heb jij een HBO- of WO-opleiding en minimaal drie jaar ervaring in projecten bij grote organisaties? Of heb jij bij een leverancier als projectleider bij grote klanten gewerkt en weet je hoe contracten in elkaar zitten? Heb je een oog voor detail en deins je niet terug voor een goede onderhandeling? Neem dan zeker contact met ons op en we kunnen onze contractmanagement vacatures met je doornemen.

 

Meer weten over dit vakgebied?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Marlies Moor en wij helpen je direct verder.

 

Marlies Moor

Senior Recruiter

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 422 97 39 06
E: stuur mij een e-mail