Projectplanning

Planningsmanagement | Visie

Planningsmanagement binnen projectbeheersing heeft als doel de belangrijkste mijlpalen van een project te realiseren. Binnen planningsmanagement komen de resultaten van verschillende disciplines samen. De planner neemt de input van resource management, risk & issue management en financial management mee in een geconsolideerde planning. Tijdens het project analyseert de projectplanner continue de afhankelijkheden en risico’s. Daarnaast bewaakt de projectplanner de voortgang en worden knelpunten in de planning geïdentificeerd. 

Planningsmanagement | Posities

Essentium is altijd op zoek naar junior en senior projectplanners. Als projectplanner houd jij je bezig met het maken, bewaken en bijsturen van de projectplanningen. Je analyseert projectrisico’s, maakt verschillende scenario’s en adviseert de projectleider. Je werkt aan dashboards en andere visualisaties van de projectplanning. De projectplanning wordt aan het begin van het project gemaakt, maar is dynamisch. De projectplanner past de planning continue aan op basis van de laatste projectontwikkelingen.

FAQ Planningsmanagement

Met welke software moet een projectplanner bekend zijn?
Er bestaan heel veel softwarepakketten voor project- en planningsmanagement. Er zijn binnen grotere organisaties enkele softwarepakketten die de standaard zijn. Zo verwachten opdrachtgevers binnen de Olie & Gas en Bouw en Energiesectoren vaak dat de projectplanner ervaring heeft met het programma Primavera. Bij IT-projecten wordt vaker gewerkt met MS Project. Daarnaast is het handig om ervaring te hebben met MS Visio om planningen te visualiseren. Vergeet niet deze skills op jouw Linkedin profiel te zetten zodat je goed gevonden kunt worden door recruiters en hiring managers.

In wat voor organisatie kan ik komen te werken als projectplanner?
Projectplanners zijn vaak te vinden bij organisaties in de bouw of energiesector. Ook werken er veel planners bij gemeentes die grote infrastructuurprojecten uitvoeren. Projectplanners die bij dit soort projecten werken hebben meestal een technische achtergrond. Binnen organisaties die IT-projecten uitvoeren vind je ook projectplanners. Bij kleinere projecten wordt deze taak uitgevoerd door de projectleider of de PMO. Bij grotere projecten vind je veel specifieke projectplanners, die deze taak overnemen van de projectleider.

Wat voor achtergrond moet ik hebben om projectplanner te worden?
Voor een junior positie binnen planningsmanagement verwachten opdrachtgevers een afgeronde HBO of WO-opleiding met een technische of bedrijfskundige focus. Daarnaast wordt er verwacht dat je soft-skills goed ontwikkeld zijn. Je werkt nauwkeurig en bent communicatief sterk bent. Van medior en senior projectplanners wordt verwacht dat ze een technische achtergrond en ruime ervaring binnen de industrie hebben. Medior en senior projectbeheersing professionals hebben ook al enkele jaren ervaring met projectmanagement en andere disciplines binnen de projectbeheersing. Senior projectplanners kunnen eveneens aan de slag in een meer adviserende functie. 

Meer weten over dit vakgebied?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Marlies Moor en wij helpen je direct verder.

 

Marlies Moor

Senior Recruiter

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 422 97 39 06
E: stuur mij een e-mail