Onze strategie

De wereld verandert in rap tempo. Er ontstaan steeds meer hybride samenwerkingsvormen. Verandering is de enige constante, ook binnen organisaties. Organisaties zijn bijna permanente projectorganisaties. Succes in business en beheersing in projecten komen dan heel dicht bij elkaar.

  • Wij geloven in een niche-benadering binnen recruitment. Projectbeheersing, alleen projectbeheersing. Onze Recruitment Consultants hebben kennis van het vak. Ze kennen de dynamiek van projectorganisaties.
  • Wij kiezen voor hyperspecialisatie. Essentium kiest voor recruitment onderverdeeld in verticals. Elke Recruitment Consultant heeft zijn eigen verticals. Zo focussen ze zich op een branche. Ze begrijpen de wereld van hun opdrachtgever. Bieden ze meer dan wordt verwacht.
  • Wij hebben een specifieke aanpak. De combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.

Deze keuze voor de niche projectbeheersing, benadering van specialist in recruitment en unieke aanpak zorgen voor het succes van onze dienstverlening.

Onze visie

Onze visie op projectbeheersing

Onder projectbeheersing verstaan wij alles wat in het werk wordt gesteld om een project in de greep te houden. Om het tot een goed einde te brengen. De mate van beheersing is sterk afhankelijk van de kennis en ervaring binnen het projectteam. Bij Essentium begrijpen we dat. Onze mensen hebben een visie en een doordacht plan van aanpak.

Onze visie op recruitment

De wereld verandert. Sommige beroepen blijken ambachten, andere moeten meebewegen. De moderne recruiter beweegt mee. De opkomst van de sociale media en de ingrijpend veranderende markt zijn de voornaamste oorzaken.

Essentium gelooft in maximale specialisatie binnen een niche. In dienstverlening en vakgebied. Wij zijn recruitment specialisten in projectbeheersing. Recruitment is voor ons meer dan alleen het verbinden van vraag en aanbod. Wij geloven dat de moderne recruiter zich verdiept. Een bijdrage levert aan de wereld van zijn vakgebied. Een visie heeft op de markt. Vooruit kijkt. De Recruitment Consultants van Essentium kijken vooruit. Ze inspireren opdrachtgevers. Omdat ze meedenken en meedoen.

Onze drijfveren

Wij willen van betekenis zijn. Voor onze mensen en opdrachtgevers. Voor hun carrière en projecten. Soms door een pittige discussie, een andere keer door het bieden van een luisterend oor.

Talentontwikkeling

We houden van onze mensen. Hun carriere in projectbeheersing staat voor ons centraal. We volgen en begeleiden ze in elke opdracht. We fungeren als sparringpartner op de inhoud en bieden coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Vakontwikkeling

We willen bijdragen aan de ontwikkeling van het vak projectbeheersing. We zijn altijd op zoek naar veranderingen, ontwikkelingen en verbeteringen. De mensen van Essentium zijn voortdurend op de hoogte van de laatste trends. Ze dragen bij aan innovaties in de wereld van projectbeheersing en zijn experts in hun vakgebied.

Onze cultuur

Bij Essentium is het simpel. Alles draait om klasse. In elk detail vind je dit terug. We willen bij de top horen. De top in ons vakgebied. Dat vraagt om lef en dat hebben we.

We houden van ons vak, recruitment in projectbeheersing. Blijven ondernemen, vernieuwen en veranderen. Daar worden we gelukkig van.