Je kans vergroten tijdens een sollicitatiegesprek? Zorg dat je job-ready bent!

De grootste uitdaging tijdens het sollicitatiegesprek is de recruiter ervan te overtuigen dat jij degene bent die zij nodig hebben. Op twee vlakken word je vaak beoordeeld tijdens een gesprek: in welke mate jij klaar bent voor de functie en hoe goed jij bij het bedrijf past. En deze twee liggen dichter bij elkaar dan je denkt.

De term ‘job ready’ beschrijft de essentie van deze twee elementen. Het is niet alleen voldoende om je cv goed te kennen en een effectief gesprek aan te kunnen gaan. Je moet kunnen aantonen dat je de functie begrijpt. Dat jouw passie aansluit bij de essentie van het bedrijf. Kies altijd voor een organisatie die bij je past en voor een functie waar jij jouw gevoel in kwijt kan. Je moet klaar zijn voor je nieuwe baan. Je weet exact wat er van je verwacht wordt. Je hebt een visie en een doordacht plan van aanpak. Dit is namelijk het grote verschil tussen een middelmatige sollicitant en een potentiële werknemer.

Hoe zorg je ervoor dat je job-ready bent?

Begrijp de essentie van je rol
Veel mensen hebben geen idee wat hun rol precies inhoudt als zij solliciteren en waarom de functie nodig is binnen de organisatie. Dit betekent dat ze ook niet begrijpen welke vaardigheden zij nodig hebben om de rol effectief uit te kunnen voeren. Blijf up-to-date van relevante ontwikkelingen van het bedrijf en begrijp het belang van de functie.

Kennis van de branche
Jouw functie staat onlosmakelijk verbonden met het bedrijf. Deze staat weer onlosmakelijk verbonden met de branche. Je moet de wereld van de opdrachtgever begrijpen. Het is belangrijk om je te kunnen verplaatsen in de rol in de toekomst. Dit zal je helpen bij vragen als: ‘Waar zie je jezelf over 3 jaar?’, door te begrijpen waar de functie in 3 jaar zou kunnen of moeten zijn.

Vaardigheden
De opdrachtgever wil zien dat jij jezelf wil en kan ontwikkelen. Het is belangrijk dat jij in staat bent om jouw vaardigheden en verbeterpunten goed te kunnen aangeven. Je laat hierdoor niet alleen zien dat je job-ready bent voor de functie, maar je toont dit ook echt aan. Zorg ervoor dat het duidelijk is wat er van je verwacht wordt en geef daarbij jouw vaardigheden ook duidelijk aan. Het komt vaak voor dat de sollicitant bepaalde vaardigheden wel bezit, maar deze niet naar voren komen tijdens het gesprek.

Presentatie
Presentatie gaat niet alleen om het mondeling presenteren van jezelf. Het gaat verder dan dat. Tijdens je presentatie zorgt je ervoor dat je aantoont dat je de functie-inhoud begrijpt, je laat je niveau van professionaliteit zien, je mate van kennis en de aansluiting met je persoonlijkheid. Uiteraard zorgt een zelfverzekerde uitstraling, duidelijke articulatie en een goede communicatie voor een positief beeld.

De bovenstaande punten geven natuurlijk geen rechtstreekse ticket naar jouw droombaan, maar het helpt je bewust te worden van de functie waar je op solliciteert. Zo kan jij het bedrijf op een duidelijke en bewuste manier overtuigen waarom jij degene bent die zij zoeken!