Mobility Concept ontwikkelt digitaal mobiliteitsplatform voor Arval, BNP Paribas

Mobility Concept heeft voor Arvel, onderdeel van BNP Paribas Personal Finance, een nieuw digitaal mobiliteitsplatform ontwikkelt. Medewerkers willen vrijheid in de keuze voor een vervoersmiddel, terwijl de werkgever graag de controle houdt. Hoe kan er maximale flexibiliteit geboden worden in vormen van vervoer, zonder dat het overzicht verloren gaat? En hoe kan duurzamer vervoer gestimuleerd worden, zonder dat medewerkers zich beperkt voelen in hun keuze? Arval Mobility is een platform voor reiskostenvergoeding, een eventuele thuiswerkvergoeding en registratie van mobiliteitsbudgetten.

 

Het mobiliteitslandschap verandert in hoog tempo

De afgelopen jaren is het mobiliteitslandschap in hoog tempo veranderd. We gaan van het bezit van auto’s naar het gebruik van auto’s. Ook zijn de locaties en de tijden waarop we werken flexibeler. We kiezen niet alleen voor de status, maar het is belangrijk welke mobiliteitsvorm op een specifiek moment het beste uitkomt. Zodoende gaat het niet om de ‘leaseauto’, maar is dit enkel een onderdeel van een breed aanbod aan arbeidsvoorwaarden. Veel organisaties vinden dit een lastige uitdaging om dit inzichtelijk te krijgen.

 

Ondersteuning middels programmamanagement

Voor dit project hebben we gezorgd voor een programma manager, verantwoordelijk voor het aansturen van deelprojecten om de doelstellingen van het strategische programma te behalen. Niet alleen was de samenwerking tussen het projectteam en tussen de deelprojecten belangrijk, ook hoort het opzetten en leiden van diverse meetings en workshops bij de werkzaamheden. Als programma manager zorgde hij voor het identificeren van milestones en deliverables en was hij verantwoordelijk voor het opzetten van de projectplanning. Periodiek voortgangsraportages maken is belangrijk om de doelstellingen voor ogen te houden. De risico’s die hierbij komen kijken moeten worden geïdentificeerd en gemitigeerd.

Over de organisatie

De Persoonlijkste Basis Lening, De Persoonlijkste Lening en De Persoonlijkste Sr. Lening zijn producten van BNP Paribas Personal Finance. BNP Paribas is een vooraanstaande bank in Europa met een wereldwijd netwerk. Voorlopers van BNP Paribas zijn al sinds 1863 actief in Nederland. BNP Paribas Personal Finance is de marktleider in consumptief krediet in Europa. Zij bieden hun leningen sinds kort voor het eerst in Nederland aan.