DELTA Fiber realiseert dit jaar 1 miljoen aansluitingen

Delta Fiber is een kabelprovider die zich met name richt op de verglazing van buitengebieden en dichtbevolktere gebieden. Nog dit jaar moet de grens van 1 miljoen glasvezelaansluitingen doorbroken worden. De provider heeft inmiddels zo’n 90 procent van alle buitengebieden voorzien van glasvezel, in totaal goed voor ruim 150.000 aansluitingen in die gebieden. Wanneer ook de resterende projecten in Friesland en het zuidelijke deel van Zuid-Holland afgerond zijn, dan zijn alle Nederlandse buitengebieden volledig verglaasd.

2 miljoen glasvezelaansluitingen in 2025

Vanaf september wordt alle nieuwe glasvezelaanleg gedaan op basis van de nieuwste glasvezeltechniek XGS-PON voor snelheden tot 10 Gbps. Dit is de opmaat naar 25G-PON technologie waarmee snelheden tot maar liefst 25 Gbps mogelijk worden. Binnenkort maakt DELTA de nieuwe hoge snelheden en de prijzen van de abonnementen bekend. Visser: “We maken gigabit-plus snelheden de nieuwe standaard en dat willen we voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken.”

Met 20.000 nieuwe aansluitingen per maand is DELTA Fiber een van de grootste en snelst groeiende glasvezelpartijen in Nederland en hard op weg naar 1 miljoen aansluitingen eind 2021. Gedreven door de ongekend snelle groei van het dataverbruik en de toegenomen vraag naar snel en stabiel internet, vergroot DELTA Fiber zijn investeringen en versnelt het de aanleg van glasvezel. De glasvezelaanbieder verlegt de ambitie daarom nu naar 2 miljoen aansluitingen in de komende vijf jaar.

Senior Communicatie adviseur Projecten

De bewoners, buurt en omgeving voorbereiden op deze snelle ontwikkelingen, dáár zorgen de senior communicatie adviseurs voor. Zij zijn mede verantwoordelijk voor alle communicatie vanuit het B2B expansieteam binnen DELTA Fiber Nederland. Dagelijks werken zij aan acquisitiecampagnes, waarbij zij snel schakelen tussen het conceptuele denkwerk en de daadwerkelijke uitwerking van communicatiemiddelen, zowel online als offline. De strategisch kennis en kunde van de adviseurs draagt bij aan de ambitie om de campagnes van DFN beter en effectiever te krijgen. Zo worden er kansen gezien voor verbetering en wordt deze door vertaald naar concrete acties. Uiteindelijk is het belangrijk om het effect van de campagnes te meten en wordt er voor tussentijdse optimalisatieslagen gezorgd voor het realiseren van een maximaal effect.

Over de organisatie

DELTA Fiber Nederland is een Nederlands telecombedrijf. De organisatie heeft netwerken door heel Nederland en leggen voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en buitengebieden. Net als voor de 700.000 woningen en bedrijven die al op het netwerk zijn aangesloten maakt de organisatie zo voor steeds meer mensen snel internet toegankelijk. DELTA en Caiway zijn de merken voor de levering van internet, televisie, telefonie en mobiele diensten.

DELTA Fiber Nederland is eigendom van het Zweedse investeringsbedrijf EQT. De merken DELTA, Caiway, DELTA Fiber Netwerk en ZeelandNet behoren tot de onderneming. Bij het gezamenlijk bedrijf werken ongeveer 800 medewerkers.