Integraal onderhoud Rijkswaterstaat

Unica houdt zich de komende tijd bezig met de grootste opdracht die Unica Building Services ooit heeft gekregen: het integrale onderhoud uitvoeren van 355 gebouwen van Rijkswaterstaat in Midden- en Zuid Nederland. Unica zorgt voor het verduurzamen van deze gebouwen conform de verplichtingen van Label C en het realiseren van gasloze energievoorzieningen conform Label A. 

 

Omvangrijke opdracht qua aantal locaties en type werkzaamheden

Unica gaat in het kader van de overeenkomst voor Rijkswaterstaat alle beheer- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren van 143 loodsen, 101 gebouwgebonden terreinen, 68 steunpunten, 20 historische woningen, 13 districtskantoren, 7 historische vuurtorens en 3 wegverkeerscentrales. Bij een gedeelte van de locaties en gebouwen is tevens de beveiligingsinstallatie, terreinverlichting en brandveiligheid onderdeel van de opdracht. 

Werkvoorbereiding en projectcoördinatie via Essentium

Om het project goed voor te bereiden heeft Essentium gezorgd voor een werkvoorbereider die verantwoordelijk is voor de planning, de voorbereiding, de organisatie en begeleiding van nieuwbouw projecten. De werkvoorbereider heeft niet alleen gezorgd voor een goede voorbereiding, maar ook het beschikbaar stellen van de benodigde middelen voor de uitvoering van projecten op het juiste moment. De projectcoördinator had een centrale functie binnen de projecten en daarmee de verantwoordelijkheid het project goed te laten verlopen. Communicatie met externe partijen, het leiden van vergaderingen oog voor processen procedures maken deze rol een uitdaging. Essentium is trots om bij te kunnen dragen aan deze belangrijke bouwkundige projecten.

Over de organisatie

Unica is dé allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties, die alle vraagstukken op het gebied van techniek in en om gebouwen oplost. Denk aan het toepassen van oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IOT) en smart buildings die bijdragen aan functionele, gezonde en veilige leef- en werkomgevingen. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in een kwalitatieve oplossing op maat. Met een slagvaardig netwerk van negen bedrijvenclusters, meer dan 2.700 medewerkers en een omzet van ruim € 500 miljoen behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.