Ondersteuning in het uitrollen van het vaccinatietraject COVID-19 voor DHL Supply Chain

COVID-19 heeft zich ontwikkeld tot een crisis met een ongekende omvang en impact. Zowel overheden, bedrijven als de logistieke sector moesten zich snel aanpassen aan nieuwe uitdagingen. Als wereldleider in logistiek heeft DHL haar inzichten en ervaringen gedeeld om nieuwe strategieën te ontwikkelen in een steeds meer verbonden wereld. Essentium biedt hierin ondersteuning middels een Project Management Officer, verantwoordelijk voor het volgen en administratief vastleggen van de kwaliteit en de voortgang van de grotere projecten.

 

Nieuwe logistieke uitdagingen

Er worden strenge temperatuurvereisten tot -80 °C opgelegd om ervoor te zorgen dat de vaccinaties hun doeltreffendheid tijdens transport en opslag behouden blijft. Dit stelt nieuwe logistieke uitdagingen aan de bestaande medische toeleveringsketen, waar vaccins normaliter worden gekoeld tussen 2 en 8 °C. De distributie van vaccins is niet nieuw voor DHL, dus de structuur is er al. Wat wél nieuw is, is het grote volume dat in een korte termijn naar veel patiënten moet worden getransporteerd. En dat vraagt specifieke vereisten aan de logistieke keten.

 

Ondersteuning middels een PMO’er

Essentium speelt een belangrijke rol in de ondersteuning bij deze complexiteit. De Project Management Officer (PMO) ondersteunt, coördineert en adviseert Project Management met betrekking tot budget, personeelsplanning en materialen. De PMO’er kan d.m.v. ondersteuning de medewerkers, onderaannemers en leveranciers (bege)leiden, controleren en coördineren. Hierbij zijn 3 belangrijke onderdelen te onderscheiden: Change management, overall support project management en rapportage.

Zo heeft de PMO’er geholpen bij het opzetten en beheren van een communicatieplan, maar ook bij het ontwerpen en leveren van een effectieve change management aanpak voor interne en externe stakeholders. Daarnaast biedt de PMO’er ondersteuning van de implementatie van de projecten in gestandaardiseerde oplossingen / modellen via de DePICT-methodologie, alsmede toezicht houden op acties op het vlak van O2D compliancy. Het opzetten van projecten in relevante tools, en het meewerken aan registratie van risico's, problemen, acties en het loggen van notulen zijn acties die aan de orde zijn.

 

Over de organisatie

DHL Supply Chain, onderdeel van de DPDHL Group met een omzet van EUR 56,6 miljard, is 's werelds leidende logistieke dienstverlener. DHL Supply Chain biedt gespecialiseerde, beproefde expertise voor diverse sectoren, zoals auto-mobility, consumentenartikelen, chemie, energie, techniek en productie, Life Sciences en gezondheidszorg, kleinhandel en technologie. Terwijl de markten wereldwijd in omvang toenemen, staan hun innovatieve logistieke oplossingen klaar om u te helpen.