Industrie

Meer met minder. Dat staat centraal in de industriële sector. Veranderende milieunormen, internationale concurrentie en overnames en korter wordende productcycli zorgen voor nieuwe dynamieken.

Fabrikanten en producenten in de maakindustrie bevinden zich op dit moment in de 4e industriële revolutie. Deze periode wordt gekenmerkt door veranderingen in de manier waarop producten worden gemaakt als gevolg van digitalisering. Computers en automatisering zijn bekend in de industrie. Maar robots, zelf-lerende slimme systemen en het gebruik van data uit de vele sensoren in apparaten geven een hele dimensie aan de productie van goederen.

De industrie investeert in nieuwe technologieën, producenten gaan slimmer bouwen en verbeteren hun productieproces continu. Automatisering wordt beperkt door oude systemen en slechte kwaliteit data, maar organisaties willen vooruit. Ze produceren Lean om verspilling te voorkomen en Agile om snel aan klantbehoeftes te voldoen. Diensten worden geïntegreerd met producten en steeds vaker bereiken fabrikanten direct hun klanten.

De Essentium projectbeheersing professionals krijgen dingen voor elkaar. Ze hebben ervaring in de sector en een internationale geest. Dat wordt gewaardeerd bij opdrachtgevers als Akzo Nobel, Nouryon, Accsys, LKQ, Bilfinger en vele anderen.

Trends binnen Industrie

Smart Industry

“De fabriek van de toekomst”. Produceren op basis van vraag met een intensieve, uitgebalanceerde samenwerking van verschillende productiefaciliteiten. Procesinnovatie en digitalisering zijn hierbij de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle integratie en transformatie. De moderne duurzame industrie kan alleen draaien op nieuwe ICT en productietechnologie.

Robotisering

Binnen de industrie is het belangrijk om zo kosten efficiënt mogelijk te produceren. Handmatig werk vervangen door automatisering zorgt voor snellere en goedkopere processen. Vooral kleinere series kunnen geautomatiseerd worden, waardoor de productiviteit vergroot. Robots worden steeds gebruiksvriendelijker en goedkoper. Steeds vaker worden ze naast mensen op de vloer gebruikt. Dit vraagt ook om aanpassingen van het personeel.   

Meer weten over deze vertical?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Jelle Koekkoek en wij helpen je direct verder.

 

 

 Jelle Koekkoek

 Recruitment Consultant

 T: +31 (0)10 201 90 08
 M: +31 (0)6 1388 00 36
 E: stuur mij een e-mail