Luchtvaart

Hevige concurrentie, strenge compliance-eisen en kieskeurige consumenten zorgen ervoor dat de luchtvaart voortdurend in beweging is. Het draait daarbij vooral om het maken van efficiëntieslagen. Maar ondertussen mag innovatie niet ontbreken. Pilootloos vliegen, biometrisch inchecken, WIFI in het vliegtuig.. zomaar wat ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn.

Terwijl ingenieurs erin slagen om de motoren aan de lopende band efficiënter en stiller te maken, blijft de brandstof hetzelfde: kerosine. Biobrandstof kan daar verandering in brengen.  Volgens het World Economic Forum kunnen alle vliegtuigen in 2030 op biobrandstof vliegen. Er zijn genoeg grondstoffen (zoals gebruikte frituurolie) beschikbaar om 500 miljoen ton brandstof te maken in 2030.

Dankzij de sterke economische en demografische groei zal de luchtvaart de komende 20 jaar blijven ontwikkelen. Ondanks de duurzame trends en het fenomeen ‘vliegschaamte’ willen we toch nog met velen met het vliegtuig op vakantie.

De verwachtingen van consumenten worden steeds groter. Pakketjes moeten het liefst binnen een paar uur worden geleverd. De nieuws smartphone, het laatste boek, trendy kleding. Ook exotisch fruit en speciale bloemen die normaal enkel in een aantal speciale maanden beschikbaar zijn, zijn het hele jaar door te verkrijgen.

De mensen van Essentium willen blijven ontwikkelen. Blijven innoveren. Blijven voorlopen. Dat is hun ambitie. Ook bij opdrachtgevers. Bijvoorbeeld bij Fokker en Schiphol Group.

Trends binnen Luchtvaart

Efficiente datasystemen

De professionals van Essentium begrijpen dat afnemers real time informatie willen ontvangen. Tot de seconde nauwkeurig moet informatie beschikbaar zijn. 

Investering in luchthavens

Ondanks de Corona crisis investeren veel landen in hun luchthavencapaciteit. Zij willen inspelen op de toekomstige groei en alle kansen pakken. Veel regeringen beschouwen hun luchthaven als een strategische en cruciale ontwikkeling op lange termijn. 

 

Meer weten over deze vertical?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Jelle Koekkoek en wij helpen je direct verder.

 

 

 Jelle Koekkoek

 Recruitment Consultant

 T: +31 (0)10 201 90 08
 M: +31 (0)6 1388 00 36
 E: stuur mij een e-mail