Wetenschap & Educatie

Het professionaliseren van verouderde ICT-systemen, het vervangen van oude universiteitsgebouwen en bezuinigingen vanuit de overheid; allemaal ontwikkelingen die voor veel beweging zorgen bij Universiteiten en Hogescholen.

Tel daarbij de digitalisering van het onderwijs, het wereldwijd aanbieden van online lesmateriaal, data & analytics en het personaliseren van onderwijs op en de uitdaging is compleet. Daarnaast gaan onderzoeksinstituten zich met de ingang van het programma Horizon 2020 steeds meer richten op gesubsidieerde onderzoeksprojecten. Ook wordt de samenwerking met het bedrijfsleven steeds belangrijker.

De Covid epidemie heeft gezorgd voor een versnelde ontwikkeling van leren op afstand. Hoewel gedwongen, heeft dit voor hybride manieren van educatie gezorgd. Digitaal onderwijs is heel normaal geworden, maar staat of valt wel bij een goede uitvoering en de juiste tools.

Of het nu gaat om het plannen van ICT-projecten of het coördineren van projecten met EU-subsidies, Essentium begrijpt de dynamiek en complexiteit. Essentium is trots om te werken voor opdrachtgevers als de TNO, Sron, VU Amsterdam, Universiteit Leiden, TU Delft/Eindhoven en Wageningen Universiteit.

Trends binnen Wetenschap & Educatie

Artifical intelligence & machine learning

Kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om de werkzaamheden of educatieve doelen te personaliseren. Door patronen te identificeren wordt er een systeem gecreëerd die real time leert en zich aanpast aan de gebruiker. Aan de hand van bijvoorbeeld antwoorden bepaalt de AI welke vervolgvragen of content de leerling aangeboden krijgt. Experts noemen dit adaptief leren. Hierdoor profiteert de onderwijswereld van de snelheid van het internetverkeer en betere verbindingen. Software wordt steeds intelligenter en geïntegreerd in het leerproces. Zo wordt de effectiviteit van leermethodes en tooling vergroot.

 

Meer weten over deze vertical?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Wim Schot en wij helpen je direct verder.

 

 

Wim Schot

Recruitment Consultant 

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 289 568 04
E: stuur mij een e-mail