Projectmanager

 • den Haag
 • 40 uren per week
 • Industrie / Logistiek & Supply Chain
Als Projectmanager geef je sturing aan (inter)nationale projecten en projectteams. De projecten moeten op tijd, volgens de specificaties en binnen budget worden gerealiseerd en alle stakeholders op ieder moment goed geïnformeerd zijn. Jouw kracht zit in het effectief en efficiënt inzetten van mensen. Je kan het team motiveren en inspireren om het hoogst haalbare te leveren.
 

Over de functie

Als Projectmanager geef je sturing aan (inter)nationale projecten en projectteams. De projecten moeten op tijd, volgens de specificaties en binnen budget worden gerealiseerd en alle stakeholders op ieder moment goed geïnformeerd zijn. Jouw kracht zit in het effectief en efficiënt inzetten van mensen. Je kan het team motiveren en inspireren om het hoogst haalbare te leveren.

Je bent verantwoordelijk voor:
 • het bewaken van de voortgang en de naleving van budgetten en planning 
 • het constant onderhouden van het contact met alle stakeholders
 • controleren of alles volgens de PM-processen en richtlijnen verloopt (o.a. belastingregelgeving, visa, exportcontrole, EHS)
 • heeft de leiding over het projectteam
 • het managen van de eisen van de klant door te communiceren, te informeren en verwachtingen te beheren
 • de financiële resultaten volgens vastgestelde doelstellingen.
Verder kun je verwachten zo’n 3 projecten tegelijkertijd te beheren. Per project reis je zo’n 1 tot 2 keer naar de locatie, vaak duurt een bezoek een week. Dat betekent dat je per jaar zo’n 20% van je werktijd op locatie in het buitenland te verblijft.
 
Toon meerToon minder

Wat wij vragen

Je bent gedreven, resultaatgericht en weet ondernemend om te gaan met onzekerheden die inherent zijn aan de continu veranderende (project)omgeving.
Verder neem je mee:
 • minimaal 5 jaar (internationale) werkervaring als projectmanager met elektrische aandrijvingen/motoren en in industriële automatisering;
 • een afgeronde technische hbo- of wo-opleiding;
 • vloeiend schrijven en spreken Nederlandse en Engelse taal;
 • brede ervaring met PMI, IPMA (of als je al binnen Siemens werkt of gewerkt hebt PM@Siemens).
Met wie ga je werken?

Je krijgt ± 70 directe collega’s. Zo heb je binnen je projecten met name contact met (Lead) Engineers, Project Controllers en daarnaast heb je veelvuldig contact met externe opdrachtgevers en interne/externe toeleveranciers.

Siemens Cranes (onderdeel van Digital Industries) levert met haar geavanceerde soft- en hardware-oplossingen, één integraal en digitaal platform voor havenkranen en automatisch geleide voertuigen (AGV's) oplossingen. Simulaties met digitale tweelingen en volledig op afstand bedienbare kranen zijn slechts een paar van de Siemens Cranes ontwikkelingen. Met de ontwikkeling van sensortechnologie en de toegenomen integraliteit, verschuift de historische handmatige kraanbediening snel naar een volledig digitaal, volledig geautomatiseerd en flexibele en op afstand bedienbare operatie van de terminal. 
Toon meerToon minder

Wat wij bieden

Als Projectmanager kom je in dienst bij Essentium of voer je de opdracht uit als zelfstandige. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.
Toon meerToon minder

Over het bedrijf

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.
Toon meerToon minder

Heb je vragen?

Neem dan contact op met

Danny den Hartog

Start jouw sollicitatie nu

Solliciteer

Wellicht vind je dit ook interessant