Wij helpen jou aan talentvolle professionals

Wanneer je op korte termijn talentvolle projectprofessionals nodig hebt voor jouw projectorganisatie, ben je bij Essentium aan het juiste adres. Wij hebben uitgebreide kennis van het vakgebied projectbeheersing en vinden het snelst de beste professional voor jouw project of opdracht. 

Onze diensten

Detachering

Wij detacheren ervaren mensen die het klappen van de zweep in de projectbeheersing kennen. Mensen die snel zijn ingewerkt.

Detavast

Wij detacheren ervaren professionals die na een vooraf afgesproken periode overgenomen kunnen worden.

Werving & Selectie

Wij selecteren en werven de juiste kandidaten voor een vast dienstverband.

Executive Search

Wij bemiddelen professionals die senior level hebben in projectbeheersing. 

Young Talent Program

Kennisoverdracht en het opleiden van de nieuwe generatie project professionals.

Projecten waar we trots op zijn

DELTA Fiber realiseert dit jaar 1 miljoen aansluitingen

DELTA Fiber realiseert dit jaar 1 miljoen aansluitingen

Projectondersteuning

Delta Fiber is een kabelprovider die zich met name richt op de verglazing van buitengebieden en dichtbevolktere gebieden. Nog dit jaar moet de grens van 1 miljoen glasvezelaansluitingen doorbroken worden. De provider heeft inmiddels zo’n 90 procent van alle buitengebieden voorzien van glasvezel, in totaal goed voor ruim 150.000 aansluitingen in die gebieden. Wanneer ook de resterende projecten in Friesland en het zuidelijke deel van Zuid-Holland afgerond zijn, dan zijn alle Nederlandse buitengebieden volledig verglaasd.

Mobility Concept ontwikkelt digitaal mobiliteitsplatform voor Arval, BNP Paribas

Mobility Concept ontwikkelt digitaal mobiliteitsplatform voor Arval, BNP Paribas

Project- en programmamanagement

Mobility Concept heeft voor Arvel, onderdeel van BNP Paribas Personal Finance, een nieuw digitaal mobiliteitsplatform ontwikkelt. Medewerkers willen vrijheid in de keuze voor een vervoersmiddel, terwijl de werkgever graag de controle houdt. Arval Mobility is een platform voor reiskostenvergoeding, een eventuele thuiswerkvergoeding en registratie van mobiliteitsbudgetten.

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen

Project- en programmamanagement

De gemeente Groningen, de provincie Groningen en het Rijk hebben samen een plan gemaakt voor de ombouw van de zuidelijke ringweg om de stad. Dat plan heet Aanpak Ring Zuid en zorgt ervoor dat het verkeer vlotter doorstroomt en dat alle bestemmingen in de stad beter bereikbaar worden. De weg wordt beter ingepast in de omgeving en veiliger ingericht. Dat verbetert de leefbaarheid. De uiteindelijke projectafronding is gepland in 2021. Het totale project is geraamd op ruim 700 miljoen.

Integraal onderhoud Rijkswaterstaat

Integraal onderhoud Rijkswaterstaat

Projectondersteuning

Unica houdt zich de komende tijd bezig met de grootste opdracht die Unica Building Services ooit heeft gekregen: het integrale onderhoud uitvoeren van 355 gebouwen van Rijkswaterstaat in Midden- en Zuid Nederland. Unica zorgt voor het verduurzamen van deze gebouwen conform de verplichtingen van Label C en het realiseren van gasloze energievoorzieningen conform Label A.

Duurzame verbetering: van elektrische mobiliteit, windparken, netbeheerders tot collectieve warmtesystemen

Duurzame verbetering: van elektrische mobiliteit, windparken, netbeheerders tot collectieve warmtesystemen

Projectondersteuning

Samen staan we voor de enorme uitdaging om de energietransitie in Nederland te laten slagen. In 2030 is de Nederlandse industrie volledig overgestapt op een duurzame energievoorziening, rijden we elektrisch en zijn wijken en gemeenten duurzaam van het gas af. Er wordt al flink aan de weg getimmerd om deze doelstellingen te realiseren. ENGIE ziet ook steeds meer decentrale initiatieven ontstaan, tot op buurtniveau, met vele stakeholders en participatie van individuele burgers. Binnen Engie werkt de divisie Energie en Netten aan het verduurzamen van Nederland.

De gebiedsontwikkeling van de Gemeente Amsterdam (2)

De gebiedsontwikkeling van de Gemeente Amsterdam (2)

Project- en programmamanagement

Bij het ontwikkelen van de stad houdt de gemeente Amsterdam rekening met de variatie in bedrijven en de diverse leefstijlen van bewoners. Zoekt een bewoner of bedrijf rust, groen en ruimte, een moderne stedelijke omgeving, een woning aan het water of een broedplaats in een hippe wijk? Dan kan dat in Amsterdam.

Succes begint met mensen

De wereld verandert. Sommige beroepen blijken ambachten, andere moeten meebewegen. De moderne recruiter beweegt mee. De opkomst van de sociale media en de ingrijpend veranderende markt zijn de voornaamste oorzaken.

Essentium gelooft in maximale specialisatie binnen een niche. In dienstverlening en vakgebied. Wij zijn recruitment specialisten in projectbeheersing. Recruitment is voor ons meer dan alleen het verbinden van vraag en aanbod. Wij geloven dat de moderne recruiter zich verdiept. Een bijdrage levert aan de wereld van zijn vakgebied. Een visie heeft op de markt. Vooruit kijkt. De Recruitment Consultants van Essentium kijken vooruit. Ze inspireren opdrachtgevers. Omdat ze meedenken en meedoen.

"Essentium heeft kennis en ervaring binnen het PMO-vakgebied. "

"Ik kies vaak voor Essentium omdat zij beschikken over goede persoonlijke klantcontacten, transparant zijn in hun werkwijze en kennis en ervaring hebben binnen het PMO-vakgebied. Essentium werkt vanuit de kracht en wensen van de kandidaat. Kortom: een betrouwbare partner."

Ellis van Brink, hoofd projectbureau

Dit is Essentium

Niche-benadering

Wij geloven in een niche-benadering binnen recruitment. Projectbeheersing, alleen projectbeheersing.  Onze Recruitment Consultants hebben kennis van het vak. Ze kennen de dynamiek van projectorganisaties.

Specialisatie

Essentium kiest voor recruitment onderverdeeld in verticals. Elke Recruitment Consultant heeft zijn eigen verticals. Zo focussen ze zich op een branche. Ze begrijpen de wereld van hun opdrachtgever. 

Snel & adequaat

Wij hebben een specifieke aanpak. De inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek. Ons uitgebreide netwerk en ervaring maakt dat we snel een passende kandidaat vinden.

Essentium is een gecertificeerde partner

Kwaliteit en professionaliteit voor zowel onze projectbeheersing professionals als onze klanten. Dat is waar wij altijd voor gaan. Niet enkel het aanbieden van projectbeheersing vacatures, maar juist die stap extra nemen. Dit laten we dan ook graag toetsen. Onze organisatie en de recruitment- en detacheringsdiensten zijn ge-audit door onafhankelijke en geaccrediteerde organisaties. Essentium voldoet hiermee aan de NEN4400-1, ISO 9001, Bovib en VCU-normen en hier zijn wij trots op.

Meer weten over de mogelijkheden?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Gijs van de Zande en wij helpen je direct verder.

Gijs van de Zande

Managing Director

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 19 69 49 09
E: stuur mij een e-mail