Olie & Gas

Het winnen van olie en gas draait om rendement. Maatschappijen investeren om groei op lange termijn mogelijk te maken. 

Alles moet duurzamer. De overgang naar groenere en duurzamere processen wordt steeds belangrijker. Een overgang waar Nederland een leidende rol in wil spelen. 

We investeren. O.a. door de versnelde afbouw van gaswinning en de afname van vergunningen voor nieuwe gasvelden. Nederland wint steeds minder aardgas.

We willen voorop lopen. Dat vraagt om hersens. Om slimme mensen die weten waar ze mee bezig zijn.

Onze mensen begrijpen deze sector door en door. Ze kennen de dynamiek. Ze doorgronden de complexiteit. Dat waarderen onze opdrachtgevers.

 

Trends binnen Olie & Gas

Duurzame vormen van energie

Fossiele brandstoffen -aardolie, aardgas en steenkool -  dragen sterk bij aan klimaatverandering. Daarom stappen we in Nederland massaal over op groene energie. Hoe kunnen de huidige organisaties zich aanpassen aan de veranderende wereld? Zon, wind en aardwarmte zijn duurzame energiebronnen zonder CO2-uitstoot. Wij willen een positieve impact maken door organisaties te helpen ontwikkelen. Op weg naar een groene wereld.

Normalisering van vraag en aanbod

De oliemarkt is in 2020 hard getroffen door corona: extreme vraaguitval deed de prijs kelderen. De Amerikaanse prijsnotering (WTI) was zelfs voor het eerst in de geschiedenis negatief. Producenten moesten de productie drastisch verlagen zodat vraag en aanbod beter in balans kwamen. Toch zijn de OPEC+-landen er gedurende het jaar in geslaagd de prijs weer te laten herstellen. Processen moeten anders ingericht worden, er is sprake van globale productie, langere transitietijden en hogere kosten. Onze mensen zijn gewend in complexe omgevingen te werken en begrijpen de veranderlijkheid van de markt. 

Meer weten over deze vertical?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Jelle Koekkoek en wij helpen je direct verder.

 

 

 Jelle Koekkoek

 Recruitment Consultant

 T: +31 (0)10 201 90 08
 M: +31 (0)6 1388 00 36
 E: stuur mij een e-mail