Telecom

De integratie van technieken laat Telecom en ICT steeds meer versmelten. De ontwikkelingen gaan snel. Heel snel. Organisaties moeten hun producten blijven verbeteren en de consument heeft torenhoge verwachtingen.

Consumenten zijn met steeds meer apparaten verbonden en de apparaten met elkaar. De hoeveelheid dataverkeer neemt toe. De uitrol van 5G is een belangrijke stap om deze digitalisatie te ondersteunen. Transitieprogramma’s worden opgezet en tegelijk moet er voldoende ruimte blijven voor een snelle toestroom van nieuwe producten. Projecten worden groter en complexer en de consument wordt een steeds belangrijkere stakeholder.

De projectbeheersing professionals van Essentium houden van deze dynamiek. Hun enthousiasme wordt opgemerkt. Dagelijks werken onze mensen aan projecten bij opdrachtgevers als Caiway, Ziggo en UPC.

Trends binnen Openbaar Vervoer
5G

Nederland wil digitaal koploper in Europa zijn en blijven. Dit betekent snel internet dat voor iedereen beschikbaar is. De uitrol van 5G maakt dit mogelijk. Telecombedrijven kunnen hiervan profiteren. Met nieuwe producten, betere service en nieuwe klanten. Zeker nu de dekkingsplicht ook buitengebieden goede netwerkdekking moet geven. Daarnaast worden er steeds meer apparaten verbonden met het internet én met elkaar. Maar de uitrol van 5G komt niet zonder zorgen. Met mogelijk zendmasten op elke hoek van de straat maken burgers en overheid zich zorgen over cybercriminaliteit, spionage, sabotage, privacy schendingen en gezondheidsbedreigen door elektromagnetische velden.

Continuïteit van telecom services

Gebruikers (personen, bedrijven en overheid) zijn steeds afhankelijker van hun apparaten en digitale processen. Nieuwe spelers treden toe in de markt en bieden nieuwe of betere producten aan. Het tempo is hoog en dit is interessant voor de consument. Tegelijkertijd maakt het hoge tempo de telecomindustrie ook kwetsbaar. Met de groei van het aantal verbindingen worden de mogelijkheden voor digitale aanvallen groter. Er is niet altijd tijd of geld voor back-up maatregelen en verstoringen kunnen leiden tot grote maatschappelijke problemen.

Meer weten over deze vertical?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Wim Schot en wij helpen je direct verder.

 

 

Wim Schot

Recruitment Consultant 

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 289 568 04
E: stuur mij een e-mail