Openbaar vervoer

Internationalisering en privatisering, nieuwe werkwijzen binnen het aanbestedingsbeleid en de Europese regelgeving; de OV-sector verandert.

Reizigers willen real-time reisadviezen krijgen via apps en willen naadloos van de ene op de andere reisoptie overstappen. Deelauto’s, bussen inzetten voor pakketdiensten en leasefietsen zijn maar enkele voorbeelden van de talloze innovaties.

Duurzaamheid krijgt een steeds grotere rol: andere brandstoffen en duurzame materialen worden belangrijker in aanbestedingstrajecten.

Bevolkingsgroei en vergrijzing veranderen de vraag naar mobiliteit in verschillende regio’s.

Essentium kent deze uitdagingen en denkt mee in oplossingen. Onze opdrachtgevers zijn de grote spelers in de OV branche. Onze expertise in projectbeheersing wordt erkend door partijen als RET, NS, GVB, Nedtrain en ProRail.

Trends binnen Openbaar Vervoer

Slimme data

Data verzamelen is 1 ding – data strategisch inzetten is iets anders.  Er is zoveel data beschikbaar, dat het soms moeilijk is hier goede inzichten uit te halen. Denk aan wachttijden, aankomsttijden, drukte op de weg, files, ongelukken enzovoort. Essentium professionals zijn analytisch en worden nieuwsgierig van woorden als Big Data en Business Intelligence.

Innovaties

Met het “Toekomstbeeld Openbaar Vervoer 2040” is uitgesproken dat iedereen in Nederland snel, gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar met het Openbaar Vervoer moet kunnen reizen. De plannen zijn zich bewust van de ontwikkelingen in mobiliteit en bereikbaarheid en de rol die technologie en innovatie hierin spelen. Essentium professionals brengen daadkracht en innovatief denken naar hun opdrachtgevers.

Meer weten over deze vertical?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Danny den Hartog en wij helpen je direct verder.

 

 

 Danny den Hartog

 Recruitment consultant

 T: +31 (0)10 201 90 08
 M: +31 (0)6 145 086 76
 E: stuur mij een e-mail