(Semi)overheid

Meer met minder. Dat zien we tegenwoordig overal. Maar vooral binnen de overheidssector. Ministeries, provincies en gemeenten moeten bezuinigen. Flink bezuinigen.

Tegelijkertijd moet de overheid mee. Onderwerpen als blockchainbig data en kunstmatige intelligentie worden steeds belangrijker. Virtual reality politiehelmen, drones voor brandbestrijding, A.I. voor een snellere rechtspraak – de vraag naar flexibiliteit en snelheid in wetgeving en regels wordt steeds groter. De overheidssector kampt hierbij wel met complexe dilemma’s. Hoe combineer je innovatie met bijvoorbeeld de privacy van burgers en de optimalisatie van standaard processen? Balans vinden is alles. 

De pandemie heeft bijgedragen aan de versnelling van digitalisering en personalisatie. Overheidsinstanties hebben burgers ook steeds meer gepersonaliseerde, gebruiksvriendelijke en proactieve diensten te bieden. Digitale diensten en het bouwen van een digitale infrastructuur om deze diensten te kunnen ondersteunen. Ook overheidsdiensten moeten de beste online ervaring kunnen bieden.

Onze mensen brengen daadkracht en structuur binnen organisaties. Dat heeft deze sector nodig. Daarom passen Essentium en de overheidssector zo goed bij elkaar. Essentium werkt dagelijks aan verbeteringen bij verschillende gemeenten, provincies en ministeries.

Trends binnen Overheid

Belang van data(uitwisseling)

Dataverzameling en -verwerking wordt steeds belangrijker voor elke organisatie om zo efficiënt mogelijk te werken. Ook de Overheid genereert meer publieke waarde uit gegevens. Overheidsinstanties ontwikkelen nieuwe manieren om waarde uit hun data te halen, maar ook om die data zo veilig mogelijk te delen. Want zo kan er het meest uit de data gehaald worden: de uitwisseling van data tussen de overheid en haar partners in de academische wereld, non-profitorganisaties en de particuliere sector. Het is van belang dat dit soepel en veilig verloopt.

Flexibele organisatie

Tijdens de Corona pandemie heeft de overheid genoodzaakt adhoc moeten reageren en zich flexibel moeten opstellen naar haar burgers. Mede door het thuiswerken en de daarmee gepaard gaande versnelde digitaliseringsslag, moesten overheidsinstanties zich aanpassen. De pandemie heeft duidelijk gemaakt dat er behoefte is aan een snelle, flexibele en missiegedreven overheid. Dit valt bijvoorbeeld te zien in de besluitvorming en regelgeving, maar ook in de inkoop en personeelsbeleid.

Meer weten over deze vertical?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Wim Schot en wij helpen je direct verder.

 

 

Wim Schot

Recruitment Consultant 

T: +31 (0)10 201 90 08
M: +31 (0)6 289 568 04
E: stuur mij een e-mail