Retail

De retail en FMCG sector zijn altijd in beweging geweest, maar de tijd van simpelweg meeliften op de economische conjunctuur is voorbij. Organisaties moeten inspelen op structurele ontwikkelingen in de markt. 

Nieuwe internationale exportmogelijkheden (en concurrentie!), veranderend koopgedrag en hogere consumenten verwachtingen zijn trends om rekening mee te houden. Meer en meer fabrikanten bereiken zelf hun klanten via online kanalen. Grenzen vervagen door nieuwe, wereldwijde online platforms. Fysieke winkels verdwijnen, maar tegelijkertijd zien we meer “experience stores” waarin merken op een diepere manier verbinding zoeken met hun klanten.

Onze projectbeheersing professionals houden van deze dynamiek. Van technologie, van nieuwe uitdagingen. Hier worden wij enthousiast van. Opdrachtgevers als Heineken en Hema zijn onder de indruk van onze energie.

Trends binnen Retail
Hybride winkelervaringen

Online winkelen is in een stroomversnelling gekomen tijdens de Covid-pandemie. Toch willen consumenten producten zien, voelen en testen voordat er tot een aankoop wordt overgegaan. Fysieke showrooms en winkels zijn daarom nog steeds nodig, met meer aandacht voor de klant en een klantbeleving. Elk kanaal wordt dezelfde ervaring en dienstverlening geleverd, wat zorgt voor klantenbinding. Hoewel het afgelopen jaar Corona heeft gezorgd voor meer online aankopen, zal toch de trend om een fysieke winkel te bezoeken zich voortzetten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is in alle sectoren een belangrijke trend, zo ook binnen de retail. Maar liefst 10 procent van mode-executives zien het investeren in duurzaamheid en het communiceren hiervan naar de buitenwereld als grootste kans in 2021. De Covid pandemie heeft deze trend versterkt. Consumenten verwachten dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen om zo goed mogelijk om te gaan met de productie, materialen en mensen. Organisaties moeten hun processen goed inrichten.

Meer weten over deze vertical?

We horen graag waar jouw uitdaging ligt en helpen je met een passende oplossing. Neem contact op met Jelle Koekkoek en wij helpen je direct verder.

 

 

 Jelle Koekkoek

 Recruitment Consultant

 T: +31 (0)10 201 90 08
 M: +31 (0)6 1388 00 36
 E: stuur mij een e-mail