Maintenance Engineer

 • Diemen
 • 36 uren per week
 • Openbaar Vervoer
Word jij de Maintenance Engineer die impact maakt op miljoenen? Bij GVB krijg je de kans om de onderhoudsbehoeften van voertuigen te bepalen en ervoor te zorgen dat het juiste onderhoud op het juiste moment wordt uitgevoerd!

Over de functie

Als Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de onderhoudsbehoefte van de voertuigen. Alle voertuigen komen met een onderhoudsboekje van de leverancier en het is jouw taak om te zorgen dat het juiste onderhoud goed wordt uitgevoerd. Dat is de korte samenvatting van de rol, in werkelijkheid omvat dit veel meer dan alleen het boekje volgen.
Zo wordt het onderhoud niet klakkeloos uitgevoerd, maar juist met een kritische blik bekeken. Aan de hand van assetmanagementmethodieken bepaal je als Maintenance Engineer wat de belangrijkste zaken zijn en wat (nog) niet nodig is.


Sinds kort is het risico gestuurd denken geïntroduceerd. Dit helpt GVB de prestaties van het materieel tegen acceptabele kosten op het gewenste niveau te houden. Hiermee kun je incidenten die langdurige stremmingen veroorzaken voorkomen en voertuigen tijdens de hele levenscyclus goed beheren. We kijken daarom altijd of de onderhoudsbeurten écht op dat moment nodig zijn en wat de beste manier is om het onderhoud uit te voeren.

Om dat te realiseren spar je continu met collega’s en stakeholders. Als onderdeel van het vlootteam, werk je namelijk samen met de vlootmanager, tactisch maintenance engineers, reliability engineers, lange termijn planners en de onderhoudslocaties.

Zo ben je regelmatig bij het management te vinden om de plannen te presenteren, maar schakel je ook met de monteurs op de werkvloer. Je hebt een technische rol, maar je houdt je ook bezig met stakeholdermanagement en verwachtingsmanagement.

Voorbeeld:
Volgend jaar staat een revisietaak gepland voor bepaalde metro’s van € 3 miljoen, terwijl die voertuigen daarna nog maar een aantal jaar rijden. Ga jij die revisie dan doen of niet? Daar bedenken we nu slimme scenario’s voor die we vervolgens weer in het MT bespreken. Je beslissingen gaan dus echt over miljoenen en hiermee maak je veel impact
Toon meerToon minder

Wat wij vragen

 • Afgeronde HBO opleiding (Elektrotechnische richting / Onderhoudsmanagement);
 • Relevante kennis en ervaring met het ontwikkelen van onderhoudsconcepten (RBM), bij voorkeur voor bewegend materieel;
 • Relevante kennis van en/of ervaring met moderne onderhoudsconcepten en technieken;
 • Ervaring met MS-Office, SAP of vergelijkbare CMMS is een pré;
  Ervaring met EPLAN is een pré;
 • Een VCA-certificaat (is een pré);
 • Bereidheid tot volgen van interne opleidingen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en/of Duitse taal.
Toon meerToon minder

Wat wij bieden

Als Maintenance Engineer kom je in dienst bij Essentium. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.
Toon meerToon minder

Over het bedrijf

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in Asset Management. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun assetmanagement organisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van assetmanagement. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak assetmanagement en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van assetmanagement maakt onze dienstverlening uniek.
Toon meerToon minder

Heb je vragen?

Neem dan contact op met

Wesley Minkjan

Start jouw sollicitatie nu

Solliciteer

Wellicht vind je dit ook interessant