Project Management Officer

 • Rotterdam
 • 36 uren per week
 • Openbaar Vervoer

In de rol van Senior PMO ben jij de essenti√ęle schakel voor het succes van de projecten. Dus word jij enthousiast van het ondersteunen, ontzorgen en adviseren van complexe technische projecten. Werk je daarnaast graag samen aan verbetering en effici√ęntie binnen een organisatie. Solliciteer dan snel voor deze uitdagende rol!

Over de functie

Als Project Management Officer kom je te werken bij een écht Rotterdams bedrijf. Een toonaangevende organisatie die zo historisch is dat het in de vorige eeuw is opgezet. Nog steeds is het bedrijf van zeer grote waarde voor de stad en bijbehorende regio's. Jouw rol als PMO'er draagt bij aan een groot maatschappelijk belang. 

Je komt in een hecht team waarbij iedereen een zelfstandige¬†rol vervult. Jij bent degene die zorgt voor overzicht, structuur en rust. De focus van jouw afdeling ligt op het effici√ęnt uitvoeren van de (technische) projecten. Samenwerken is belangrijk om kennis te delen met als doel een fantastisch eindresultaat.¬†

Jouw verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit:

 • Je bent verantwoordelijk voor het vastleggen, meten, borgen, analyseren, rapporteren en voorspellen van projectgegevens;
 • Je voorziet de projectleden van breed advies over de projectbeheersingsonderdelen en de nodige faciliteiten;
 • Je adviseert met volle overtuiging over het gebruik van ondersteunende systemen en neemt hierin ownership, zoals Sharepoint en MS Projects;
 • Je faciliteert workshops binnen het project, zoals projectstart-ups of risicosessies;
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken van uitgebreide risico-analyses.
Toon meerToon minder

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding;
 • Je hebt minimaal drie¬†jaar ervaring in een soortgelijke functie zoals¬†projectadviseur of ¬†senior projectondersteuner;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in het werken met Sharepoint en MS Projects;
 • Bij voorkeur heb je ervaring in het werken binnen een technische omgeving en binnen portfoliomanagement;
 • Ervaring met PRINCE 2;
 • Je bent een verbinder en daarom goed in¬†stakeholdersmanagement;¬†
 • Je durft kritische vragen te stellen.
Toon meerToon minder

Wat wij bieden

Als Project Management Officer werk je de eerste periode via Essentium en treedt je daarna in vaste dienst bij deze organisatie. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Toon meerToon minder

Over het bedrijf

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in projectbeheersing. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun projectorganisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van projectbeheersing. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak projectbeheersing en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van projectbeheersing maakt onze dienstverlening uniek.
Toon meerToon minder

Heb je vragen?

Neem dan contact op met

Danny den Hartog

Start jouw sollicitatie nu

Solliciteer

Wellicht vind je dit ook interessant