Gemeentelijk Vastgoed - Assetmanager

 • Amsterdam
 • 36 uren per week
 • Overheid
Ben jij een echte netwerker met oog voor de politieke en beleidsmatige context. Je hebt een visie op de toekomstige inzet van jouw deel van de vastgoedportefeuille en je werkt mee aan de realisatie ervan! 

Jij gaat werken in een bijzondere en gevarieerde Amsterdamse vastgoedportefeuille.

Over de functie

In de functie van Asset manager Gemeentelijk Vastgoed ben je verantwoordelijk voor de exploitatie van jouw deel van de bijzondere en gevarieerde Amsterdamse vastgoedportefeuille. Samen met de technische en financi√ęle adviseurs ben je verantwoordelijk voor goed onderhoud van de gebouwen en voor het beheersen van de financi√ęle exploitatie. Extern ben jij het gezicht voor huurders en gebruikers. Intern heb je te maken met beleidsdirecties, afdelingen in het 'fysieke domein' van
de gemeente en met de stadsdelen. Wij zoeken een echte netwerker met oog voor de politieke en beleidsmatige context. Er wordt van je gevraagd dat je een visie hebt op de toekomstige inzet van jouw deel van de vastgoedportefeuille en dat je meewerkt aan de realisatie daarvan. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen en kansen op de markt. Verder wordt van je verlangd dat je aantoonbare ervaring hebt met het uitwerken van strategische doelen op tactisch niveau in functionele kaders,processen en eisen.

De assetmanager zorgt voor:
 • Het aangaan en ontbinden van huurovereenkomsten en gebruiksovereenkomsten met commerci√ęle huurders en particulieren in opdracht van de gemeente;
 • Het beantwoorden van vragen als vertegenwoordiger van de gemeente;
 • Optimale inzet en gebruik c.q. een effici√ęnte bezetting van panden en werkterreinen binnen de portefeuille;
 • Toepassing van het afgesproken huurbeleid en contractvorming;
 • Een goede afstemming met (gemeentelijke) partijen die betrokken zijn bij het vastgoedobject.

De assetmanager adviseert over:
 
 • Wensen van stadsdelen en andere directies over het (tijdelijk) gebruik van panden en werkterreinen;
 • Afwijkende bepalingen in huurcontracten;
 • Functiewijzigingen met betrekking tot panden.
Toon meerToon minder

Wat wij vragen

 • Jij beschikt over een hbo of academisch denk- en werkniveau;
 • Jij beschikt over uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Jij hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van onderhouden van huurdersrelaties, met name op het gebied van maatschappelijk vastgoed;
 • Jij hebt bij voorkeur aantoonbare werkervaring als assetmanager of vergelijkbare functie opgedaan bij een overheidsorganisatie, bij voorkeur bij een gemeente in de afgelopen drie jaar;
 • Jij hebt ruime mate ervaring op het gebied van vastgoed.
Toon meerToon minder

Wat wij bieden

Als Assetmanager kom je in dienst bij Essentium. Bij Essentium staat jouw carrière centraal. Alles draait om jouw vrijheid, jouw ontwikkeling en jouw succes. Je bepaalt zelf je inzet, opdracht en carrière. Essentium faciliteert en jij kiest.

Wij geloven in jouw talent. We ondersteunen je waar nodig om het maximale in je naar boven te halen. Zo fungeren we als sparringpartner op de inhoud, bieden we coaching op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Verder bieden wij jou een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.
Toon meerToon minder

Over het bedrijf

Essentium is een specialistische partner op het gebied van detachering, talentontwikkeling en advies in Asset Management. We werken voor grote opdrachtgevers en helpen hen bij het verbeteren van hun assetmanagement organisaties.

Bij Essentium ontmoet je het meest gedreven talent in de wereld van assetmanagement. Talent dat zich onderscheidt op zowel persoonlijk vlak als binnen het vakgebied. Onze professionals hebben allen liefde voor het vak assetmanagement en zijn gedreven en ambitieus. Ze willen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen. Essentium biedt hiervoor mogelijkheden middels het faciliteren van ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Deze combinatie van een eigenzinnige kijk op talentontwikkeling en inhoudelijke kennis van assetmanagement maakt onze dienstverlening uniek.
Toon meerToon minder

Heb je vragen?

Neem dan contact op met

Wesley Minkjan

Start jouw sollicitatie nu

Solliciteer

Wellicht vind je dit ook interessant