Hoe word je als Project Management Officer (PMO) goed vindbaar op LinkedIn?

Let op: voor een optimale leesbaarheid is het aan te raden dit artikel via de desktop te lezen of je telefoon/tablet horizontaal te draaien.

LinkedIn heeft meer dan 500 miljoen profielen en een gemiddelde van 20 miljoen vacatures online. Deze cijfers zijn indrukwekkend! Door dit grote bereik is LinkedIn een ideaal platform om jouw nieuwe PMO-rol te vinden.

Naast dat je LinkedIn kunt gebruiken om zelf op zoek te gaan naar een nieuwe job, gebruiken werkgevers en recruiters dit platform ook actief. Zij gebruiken LinkedIn in hun zoektocht naar projectbeheersing professionals. Hoe je ervoor kunt zorgen dat zij jou goed kunnen vinden? Dat bestaat uit twee stappen:

  • Je LinkedIn Profiel op orde brengen - We hebben een artikel gepubliceerd over hoe je jouw LinkedIn profiel een boost kan geven.
  • Je vindbaarheid vergroten - In dit artikel delen we 4 manieren om ervoor te zorgen dat recruiters en werkgevers jou beter kunnen vinden.

We bespreken hoe jij PMO keywords kan gebruiken in de teksten op je profiel, hoe je de “work experience” sectie strategisch in kan zetten en wat het effect is van actief zijn op LinkedIn. Met deze simpele tips & tricks valt jouw profiel al snel op tussen de massa!

1. Keywords: Gebruik genoeg PMO gerelateerde keywords

Wat hebben Google, Pinterest, Youtube en Quora met elkaar gemeen? Ze willen allemaal hun gebruikers de informatie laten zien waar zij naar op zoek zijn. Hoe deze platformen dat doen? Ze functioneren als zoekmachines. Zoekmachines vinden resultaten op basis van inhoud (tekst of beeld). Als in een tekst of video regelmatig dezelfde (of een variatie van) woorden voorkomen, begrijpt de zoekmachine waar de inhoud over gaat. In het geval van tekst, worden deze belangrijke sleutelwoorden ook wel ‘keywords’ genoemd. Om te begrijpen hoe jij beter vindbaar kan worden op LinkedIn, is het goed om te weten dat ook LinkedIn werkt als een zoekmachine. Hoe je de juiste keywords bepaalt?

  • Verplaats jezelf in de hiring manager

Als hiring managers jou op LinkedIn moeten vinden is het dus belangrijk dat jij de keywords in je profiel hebt staan waar hiring managers op zoeken. Verplaats jezelf daarom eens in een hiring manager – wat zou jij intypen in LinkedIn of Google als je iemand met jouw profiel zou zoeken? Denk aan keywords als PMO, projectmanager, projectmanagement officer, project ondersteuner, Prince 2 of SAP. Maak een lijst van 5 belangrijke woorden die zeker in je profiel terug moeten komen.

  • Gebruik genoeg keywords op je profiel

Het is dus van groot belang concrete en relevante keywords binnen jouw profiel te gebruiken. In welke onderdelen van je profiel je de keywords kan verwerken leggen we uit in dit artikel over het perfecte PMO LinkedIn profiel.

2. Filteren: Volledige informatie over vorige jobs

Behalve keywords zoeken werkgevers en recruiters ook op basis van relevante informatie. Zij werken met filters om juist die kandidaten over te houden die zoveel mogelijk bij de wensen van de opdrachtgever passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal jaren werkervaring, opleidingsniveau en woonplaats. Hoe je ervoor zorgt dat je in de juiste resultaten terecht komt?

  • Vul de secties aan met relevante informatie

Maak daarom werk van de werkervaring en educatie secties. Gebruik in je teksten termen (keywords!) die veel gebruikt worden en voeg relevante details toe. Heb je ervaring opgedaan in bepaalde landen, spreek je meerdere talen of kun je werken met bepaalde tools? Voeg het toe.

Het belang van de optionele velden vergeten mensen nog wel eens. Wist je dat je ook je PMO en project management licenties en certificaten in kan vullen? Vul ook zeker je talenkennis en computer skills in. Ben je wel eens in de media geweest of staan jouw publicaties in een magazine? Zet het op je profiel zodat recruiters en organisaties jou sneller vinden.

 

Linkedin - PMO Essentium goed gevonden worden op Linkedin - Bekijk eens welke optionele velden jij nog niet hebt ingevuld op jouw profiel copy

Bekijk eens welke optionele velden jij nog niet hebt ingevuld op jouw profiel

 

Lees meer: Wat is een PMO?

 

3. Like, Share & Comment

Naast het gebruiken van goede PMO keywords en het hebben van een compleet profiel, is het erg aan te raden om actief te zijn op LinkedIn. Actieve profielen zijn profielen die gezien worden!

Een goed voorbeeld van actief deelnemen op LinkedIn is af en toe een (beroepsmatig) artikel te delen wat relevant is voor jouw PMO netwerk.

Naast het delen van artikelen van anderen, kan jij ook zelf publiceren. Deze manier van actief zijn op LinkedIn is erg effectief. Je zult hiervoor wel in de pen moeten klimmen, maar het is niet ongekend om voor mensen met een netwerk van zo’n 500 connecties, meer dan 10.000 views te bereiken met hun post.

Linkedin - Start een post op Linkedin copy

Post een bestaand artikel of schrjif zelf een artikel en bouw aan jouw persoonlijke brand

De belangrijkste reden om actief te zijn op LinkedIn is om jouw eigen brand te bouwen. Als je actief deelneemt aan discussies en af en toe iets publiceert, zullen mensen nieuwsgierig worden naar jou en je profiel gaan bekijken. Dit wordt versterkt als je een sterke LinkedIn headline hebt.

4. Pas je settings aan

Je kunt nog zo je best doen op je profiel en actief zijn op LinkedIn, maar als er met grote letters op jouw profiel te vinden is dat je geen interesse hebt in nieuwe openingen, kan het lang wachten zijn!

Ga eens goed door de instellingen op je profiel heen, en kijk ook eens onder Jobs. Hier kun je jouw “Career Interests” invoeren.

 

LinkedIn - Als PMO goed gevonden worden op LinkedIn career settings aanpassen copy

Zorg dat jouw instellingen goed staan

Als je aangeeft dat je open staat voor nieuwe uitdagingen, word je hoger in de zoekresultaten van recruiters weergegeven. Niet alleen kun je aangeven dat je op zoek bent naar een nieuwe baan, maar ook kun je jouw gewenste werklocatie en type dienstverband invullen.

Linkedin - Als PMO goed gevonden worden op LinkedIn - Career Interests copy

 

Tot slot

Ben jij op zoek naar PMO vacatures of wil je graag als PMO aan de slag bij mooie klanten? Bij Essentium helpen we onze professionals op dagelijkse basis met hun personal branding. Voor vragen, neem gerust contact op met onze consultants.

 

Gerelateerde artikelen